Reviews

Review: Bombay Bicycle Club – So Long, See You Tomorrow

Geschreven door: Sharik “MCSharQ”

Bombay-Bicycle-Club-So-Long-See-You-TomorrowBandjes duiken opeens op, iets nieuws op een festival is altijd leuk. Maar als je al geboekt wordt op Pinkpop dan zijn ze toch al vaker op de radio gedraaid. Zo ook deze band. Met ruim 580.000 likers op facebook ben je natuurlijk geen kleine jongen meer. Maar voor mij was het de eerste kenningsmaking ondanks dat ik schijnbaar al vier maanden in het bezit ben van deze cd.

Bombay Bicycle Club levert met So Long, See You Tomorrow hun tweede langspeler af en met een mooi aantal van tien tracks is er geen moment van verveling te bekennen.
Overdone is de eerste track die meteen er lekker vrolijk op los gaat. De band maakt vrolijke pop, rock, dans met een flinke dosis wereldmuziek. Van alle windstreken herken je wel de sound terug in het album.

It’s Alright Now, de tweede track, is zeer aangenaam door de meerstemmigheid. De band gebruikt hun capaciteit volledig zowel onstage als op het album. De zangeres speelt wisselend extra instrumenten en ook de toetsenist weet zijn weg op meerdere vlakken te vinden. Met veel liedjes is lekker mee te zingen maar vooral te dansen. De vrolijkheid straalt dan ook van de cd af met erg gaaf artwork als je de plaat aanschaft!

Carry Me volgt met een uk-dupstep achtige klank waar de drum lekker mee mee tikt. Met een lekkere break net na het midden is de track een van de uitblinkers tijdens de liveshow. Hoe krijg je een dampende tent mee, maak een track zoals Carry Me.
Met een Coldplay-achtig einde vloeit de track langzaam uit.

Home by Now, iets waar ik nu wel snak zo schrijvend in de bus. Dit nummer is ondanks het rustigere tempo een van de hoogtepunten op het album. Met de schitterende stem van de bombayboxsetzangeres een prachtig plaatje. De zanger van de band neemt het stokje over waarna ze richting het einde in een mooie samenzang samensmelten.

Op de helft van de cd aangekomen wordt er een piano achtige ballade ingestart. Whenever, wherever is niet een cover van Shakira maar een vijf minuten durende prachtplaat. Lekker op tempo komend met een piano als basis. De sound van de band heeft wat weg van Coldplay zo nu en dan. Een vergelijking die zeker niet hun werk benadeeld.
Een wereldse klank eindigd de plaat en vloeit over in de volgende track, Luna.
Een track met hitpotentie door de eenvoud, de kracht en de meezingbaarheid. Het baswerk op de plaat en live is strak en prettig in het gehoor waardoor je lekker in het ritme blijft. Lekker meeklappen of helemaal uit je plaat gaan. De band past prima op een festival maar zou zomaar hoog kunnen scoren met een clubshow.

Weer even op adem komen met, Eyes off You. Een klein liedje die misschien nog net iets te lang duurt voor mijn gevoel. Breekbaar en teder. Een nummer dat door de wisseling in stemmen iets magisch krijgt. Iets mystieks.
Een Aziatische klank steekt op. Het nummer “Feel” is aan de buurt. Met een strak ritme door de drummer afgetikt en een toffe gitaarsound is het plaatje alweer compleet. De eenvoud maakt de kracht. Wederom een track die het deze zomer zomaar opeens heel goed zou kunnen doen op de vele festivals.

De laatste twee nummers alweer, beginnend met “Come To”. Een wat zweverig nummer waar de geluiden wegvagen in elkaars overvloed.
In het zweverige blijven we bij de laatste track, de titel van het album, “So Long, See You Tomorrow”, een wat vreemd einde van de plaat.
Maar ach, het hele album zit vol verassingen en toffe geluiden dus waarom niet op een bijzondere wijze het album afsluiten.

Een album die je echt moet aanschaffen deze zomer! Gelukkig kan dat voor slechts 10euro bij WOWHD of via Itunes voor slechts 7.99euro!
Voor wie de band nog wilt  zien deze zomer kan ongeveer over de hele wereld terecht! Maar ook gewoon, wederom in het zonnige zuiden, op het gratis festival Bruis te Maastricht op 5 September!

Website
Facebook
Youtube

Previous post

Review: Celtibeerian - Keltorevolution

Next post

Live Review: Jera on Air Ysselsteyn 13-06-2014

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.