Reviews

Review: Crazy Cult Roadshow (CD/LP)

Het debuutalbum van Crazy Cult Roadshow heeft even op zich laten wachten maar het was dan ook wel dat wachten waard! Na twee EP’s is het nu tijd voor tien nieuwe tracks om op een plaat gedrukt te worden. Een plaat? Ja, natuurlijk! Een plaat! Want als de dame en heren het van CCR doen, doen ze het goed.

Je vliegt er dan ook meteen in met “Luring Lights”, de openingstrack gaat verder waar de band je achterliet bij EPII. De rauwe sound die we al eerder hoorden is niet verloren gegaan in het opname proces. De plaat werd dit keer gefinancierd door de fans en met deze succesvolle crowdfunding kon de band een volgende stap zetten.
So “The Vampire Strikes Back” horen we voor het “eerst” weer de samenzang van ¾ van de CCR leden. Zowel Roel als Steven als Kiki zingen op het nummer mee terwijl Krit weer lekkere riffs laat klinken. Dit is ook wel de sterke kant van het viertal door deze wisselwerking klinkt de track veel voller.

De aanstekelijkheid in de nummers blijft ook op self-titeld plaat overeind, zo is “Closure” al vaker live gespeeld maar die opening van de track is catchy as f*ck. Wanneer Roel zijn strot opentrekt en zijn rauwe sound ten volste benut is de track helemaal af (Ja mensen, live gaat dit nog 10x zo hard). Met ruim vijf en een halve minuut ook een van de langste tracks op de langspeler. “Fistful of Boomstick” pakt het iets rustiger aan en is door een stevige baslijn wel even doorbijten als het je lichaam doorklieft.

Op de helft van de plaat staat “That Thing From Another Planet”, dat de band niet “vies” is van een buitenaard stapje weten we inmiddels en dit gaat nog een stap verder. De film/serie referentie weten weer een plekje te vinden in het geheel. Het intermezzo is wel even fijn maar gelukkig gaat Crazy Cult Roadshow daarna wel verder op volle snelheid want met twee ijzersterke tracks achter elkaar mag de rust niet wederkeren.


*De track die niet op de plaat staat 🙁

Mijn persoonlijke favoriet “Ride the Fuzz” kickt er namelijk stevig in waarin dit keer Steven de lead neemt als het gaat om de zang. Een regelrechte single en live favoriet nu al. Het nummer bevat echt alles wat een hit dient te hebben, catchy sound, sterke (maar toch eenvoudig meezingbare) lyrics, een awesome drum en gitaar solo en natuurlijk lekker refreintje hoor. Dit uit de auto speakers laten knallen deze zomer tijdens een roadtrip is toch wel een must! (Waar is die zon dan 🙁 )

En over de hits gesproken tijd voor “Hits for Shits”, buiten dat het nummer weer lekker catchy overkomt is het niet zo sterk als zijn voorganger. Het valt gewoon op maar daardoor niet minder lekker. Door naar “Rewind & Push Play” waarbij we Kiki een stuk luider horen, altijd fijn om haar stem door de sound heen te horen. De wat zwaarder geladen track kan weer rekenen op alle juiste impulsen om een goede song te zijn. Minder grijpbaar dan andere op de plaat maar daardoor juist weer een bijzonder goed nummer.

Op naar de voorlaatste track alweer op de plaat, “Haddonfield, Oct. 31st”, knalt er weer lekker in en er zijn weinig woorden nodig om de plaat op gang te helpen. Gewoon aanzetten en bibberen. Wie meer woorden nodig heeft, google.
Afsluiten doe je natuurlijk met een Bang! En dat is toch maar een “Risky Business”. Maar het lukt de band om het te doen want de afsluiter staat net zo stevig als de andere stenen die zojuist geplaatst zijn.
Crazy Cult Roadshow laat met deze langverwachte self-titeld plaat horen dat ze hier zijn om de wereld (of in ieder geval Nederland en de omringende landen) te veroveren. Wie de klassieke rock platen kan waarderen voegt met deze langspeler een goed vinyl toe aan zijn/haar collectie. Het is hedendaags met een herkenbare sound uit het verleden.

Wie nog snel een plaat wilt scoren kan dit op 9 maart doen tijdens de release party in de Oefenbunker te Landgraaf. Of kijk even op de voordekunstpagina van de band.

Previous post

Persbericht: Vandale op 10 maart te zien in Limburg

Next post

Persbericht: Bevrijdingsfestival Limburg maakt eerste namen editie 2018 bekend.

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.