Reviews

Review: De La Soul – And the Anonymous Nobody….

14079828_1071564429547063_680827153634900341_n

De La WOW! Iets anders kun je niet maken van deze nieuwe langspeler getiteld “And the Anonymous Nobody….”. Het is een meesterwerk van oude rotten in het vak De La Soul.
Zeventien nummers van pure magie, met vele samenwerkingen die je terugnemen naar de betere hiphop en soul tijd.

14107863_1071562969547209_2411854069847835291_oDe prachtige stem van Jill Scott, bijgestaan door een aantal strijkers, openen deze vertelling waardoor je direct vast zit aan je speakers. Trompetgeschal! “Royalty Capes”, tijd voor de eerste klanken na elf jaar van De La Soul! En wat geeft het, als je dit werk na z’n lange tijd naar buiten brengt kun je niet anders dan een diepe buiging maken voor deze helden. Het diepste van je hart wordt aangesproken vanaf de eerste klanken. Snoop Dogg op de eerste single van deze plaat, “Pain” werd in Juni al aan het publiek getoond, zeker niet de beste track op het album maar een fijne herintroductie. Deze plaat werd tenslotte gefinancierd door het publiek door een succesvolle Kickstarter en na een jaar uitstel is dit een fijne start geweest.

Snel door met “Property of Spitkicker.com” en “Memory of… (US)” een ft. Met Estelle & Pete Rock. Dit nummer is een pareltje tussen alle andere diamanten op het album. Het gevoel van deze track klopt van begin tot eind, een lekker warm zonnetje. De La Soul.
Weer tijd voor wat tempo, “CBGBS”, met een dikke baslijn die het ritme optilt naar een volgende level. Het nummer duurt ook niet lang maar is een fijne skit voordat het ruim zeven minuten durende “Lord Intended” ft Justin Hawkins ingezet wordt. Een semi-live achtige track die vol overgaven voluit gaat. Een “sloop” nummer, welke live keihard kan gaan knallen doordat de instrumenten dan extra power bij zetten. Schreeuwende gitaren, stevige drums en een gevoelige bas.

De band durft zich altijd te vernieuwen en uitdagingen aan te gaan, zo klinkt “Snoopies” experimenteel en is het ook eindelijk tijd voor een beetje scratch werk en elektronische sounds. Het trio krijgt op “Greyhounds” hulp van niemand minder dan Usher voor de vocalen tijdens het refrein. Hierdoor krijgt het geheel een fijne warme soul vibe, niet dat dit er voorheen nog niet was, maar he! It’s Usher! Terug naar een stevige beat, skit track, “Sexy Bitch”. Typisch.13243751_1012352602134913_6614599909645863027_o

“Trainwreck” en “Drawn” vliegen voorbij, de songs lijken ergens rond te zweven in sounds maar komen niet naar de grond. Experimenteel, Ja. Tof, Jazeker! Even wennen, Ja dat wel.

En door met een hiphop beat in “Woodeeni” ft 2Chainz, kon ook niet anders, dit is krachtpatsers werk. Hip Hop van een andere wereld, stevig, hard en rocksteady.
Als erna “Nosed Up” volgt, valt deze een beetje in het niets door zijn voorganger, een skit volgt “You Go Dave”. Tijd om de afsluiters in te zetten, het album duurt bijna zeventig minuten dus het is een behoorlijke zit. “Here in After” ft Damon Albarn en Exodus hebben de eer om de laatste klanken te vormen van zoals al eerdergenoemd een meesterwerk.

De La Soul heeft zichzelf overtroffen met een full-length album na elf/twaalf jaar, maar het is het wachten meer dan waard geweest. De heren komen op pakjesavond, 5 december, naar Paradiso Amsterdam om het album ten gehoren te laten brengen. Het wordt zeker smullen! Koop nu je kaartjes op de Paradiso site voor maar 29,50euro! Natuurlijk hoor je deze plaat op vinyl te luisteren, deze kun je kopen bij de betere platenzaak. Of beluister hem via deze youtube link!

Previous post

Persbericht: Singer-songwriter Gitta de Ridder kondigt de release van haar eerste album 'Feathers' aan dat op 21 september uitkomt.

Next post

Review: Jett Rebel - Don't Die on me Now

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.