Reviews

Review: Effloresce – Coma Ghost

Geschreven door: Irma Ploeger
Foto’s perskit Effloresce

WINACTIE INCLUDED! MEER INFO LEES ONDERAAN DEZE PAGINA!

effloresce_bandpic_2014_1_logo

Effloresce is een progressieve metalband uit ons buurland Duitsland. Hoewel ze voor mij totaal onbekend zijn, zijn toch niet zo klein als ik dacht. Op de website zie ik dat ze al merchandise hebben! Coma Ghost blijkt hun tweede langspeler te zijn en is al goed ontvangen in de internationale press. Dit zes nummers tellende album ga ik voor jullie reviewen!

‘Crib’ opent het album en voor mijn gevoel willen ze al bij de eerste noot laten zien wat ze in huis hebben. Het maar liefst 8 (!) minuten durende openingsnummer (is mij meteen duidelijk waarom er maar zes nummers op dit album staan) staat bol van de elementen; verschillende hoogtes en stijlen van zangeres Nicki, het zware gitaargeluid en een bombastisch geluid. Persoonlijk vind ik een nummer wat zo lang duurt en wat zoveel elementen bevat, niet geschikt als openingsnummer.

effloresce‘Spectre pt. 1 – Zorya’s Dawn’ is de uiterst opmerkelijke titel van de tweede track. De eerste 2,5 minuut is instrumentaal en ik moet toegeven; dat klinkt lekker! Daarna valt Nicki bij en hoewel ik haar stemgeluid heel aangenaam vind, versta ik eigenlijk geen woord van wat ze zingt. Jammer!
Ik versta ook niets van de grunts, die wat weg hebben van death metal. Maar dat is niet zo erg. Aangename verrassing! Zeker ook omdat het zangeres Nicki blijkt te zijn, die de grunts voor haar rekening neemt.  Het 10 minuten durende nummer heeft een evenwicht gevonden tussen harde muziek en zachte vocalen, met hier en daar zelfs een stukje fluit er in verwerkt. Instrumentaal zijn ze heel sterk en dat zijn dan ook echt stukjes om van te genieten.

Het derde nummer – ‘Pavement Canvas’ – begint heel mysterieus. Wederom een lange muzikale intro (dat is ook wel nodig om een nummer langer dan 3 minuten interessant te houden, we hebben het hier wederom over een track van 8 minuten). Ook dit nummer heeft grunts er in verwerkt, al klinkt het eerlijk gezegd een beetje alsof er iets in haar keel zit ;-). Nicki zingt wel duidelijker en met meer overtuiging.

Nu ben ik op de helft van het album beland. Tot nu toe heb ik veel van hetzelfde gehoord. Hopelijk brengen de andere drie nummers die nu nog volgen, meer variatie!effloresce_bandpic_2014_2_logo

‘Undercoat’ heeft een dromerige, muzikale intro. Je waant je bijna in een bar, tijdens een optreden in de jaren 70. Geweldige gitaarsolo! Al snel heb ik door dat het een (maar 2 minuten durende) geheel instrumentaal nummer is. Een genot om naar te luisteren!

‘Swimming through deserts’ begint net als zijn voorganger ook met een rustige intro. Echter wordt de gitaar er wel sneller bijgehaald. Aha, we zijn bij de ballade aangekomen! Niet slecht maar juist hier had ik die mooie muzikale stukken verwacht, en ook Nicki’s stem klinkt lang niet zo bijzonder als in andere nummers. Gemiste kans wat mij betreft!

Afsluiter is ‘Shuteye Wanderer’. Had ik het hiervoor over lange nummers, deze spant absoluut de kroon: ‘Shuteye Wanderer’ duurt maar liefst 16 minuten! Hoewel natuurlijk niet een kopie van het eerste nummer, komt het geheel wel zo op mij over: alle talenten die ze hebben, gooien ze in één nummer. Getalenteerd zijn ze zeker, daar hoor je mij niet over klagen maar een nummer van zestien minuten is echt iets teveel van het goede. Ik denk dat het beter was geweest als Coma Ghost 9 nummers telde, zodat niet elk nummer zo onnodig lang uitgerekt diende te worden.

Effloresce heeft talent en is zeker een band wat het nog verder kan schoppen. Wat mij betreft hebben ze al een heleboel zaken goed; goede zangeres, goede muzikanten en het geluid wat ze samen voort brengen is meer dan prima. Nu nog knippen in die nummers en dan komt het helemaal goed, dat weet ik zeker!

Line-up:

Nicki – Zang/Grunt/Fluit
Dave – gitaar
Chris – gitaar
Tobi – Drums

Links:
Official homepage
Facebook

WINACTIE!WINACTIE!WINACTIE!

effloresce1We hebben weer een winactie!

MCSharQ geeft namelijk 2 exemplaren van dit album weg!

Wil je dit album winnen ga dan naar www.mcsharq.nl en like de pagina! (ER IS EEN LIKE BUTTON HOERAY!) en reageer op deze blog dat je de cd wilt winnen!

Zo simpel! 09-04-2014 loopt de actie af dus zorg dat je meedoet!

*Shipping world wide, so if  you are not from Holland and didn’t understand a word i wrote you can still join in with the free give away! Just go to www.mcsharq.nl and like the page and comment below here you want to win it!*

Previous post

Review: Elle Bandita

Next post

Review: Sonata Arctica - Pariah's Child (in English)

Irma

Irma

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.