Reviews

Review: Emil Bull – Kill Your Demons

Als het AFM-label op je plaat pronkt wilt dat wel wat zeggen over je kwaliteit en dat is meteen te horen wanneer Emil Bull’s plaat start Kill Your Demons. De band bestaat al sinds 1995 en wist in al die jaren behoorlijk wat platen bij elkaar te sprokkelen.

Head first erin met de titeltrack, Kill Your Demons, staat gewoon meteen als een huis en met een hele prettige sound. Het is voor het eerst dat ik over en van de band hoor maar ben aangenaam verrast. Het is een stuk agressiever kwa vocalen dan bijvoorbeeld Trivium maar heeft wel diezelfde energie in de muziek zitten.
Maar er is ook plek voor lekker meezingen bijvoorbeeld in “Black Flags” of “In Any Case Maybe”.

Af en toe neigt het zelf iets naar een hardcore achtige kant die dan in de metal uitgevoerd wordt. De opgewekte klanken in “Once And for All” en “Euphoria” mogen er dan ook zeker zijn.

Even flink losgaan, dat kan natuurlijk ook! “MT. Madness” vormt daar een uitvoering van. Het nummer slaat hard door en weet mij zeker te vermaken.

De twaalf tracks op deze plaat moeten echt naar buiten gebracht worden maar als ik nu naar de tourplanning kijk blijven ze voorlopig vooral in eigen land optreden.

Theo! Wanneer komen ze naar Nederland?
Dit album is een must have voor de metal liefhebbers onder ons en is vanaf heden al te streamen of gewoon lekker kopen bij je lokale platenboer!

Previous post

Review: Republica - Brutal & Beautiful

Next post

SharQ Bite: Saturday's Heroes - Pineroad

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.