Reviews

Review: Forever Still – Scars EP

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

FS

Wederom een zeer fijne EP die net uit is! Ditmaal Forever Still zijn EP getiteld Scars.
De drie tracker is wederom een stap voorwaarts voor de band uit Kopenhagen (DK). Frontvrouwe Maja zet een geweldige stap in haar kracht. Zo is direct te horen in “Scars” de titeltrack van de EP. Vol volume gaat ze erin en met haar sterke band achter haar is het een geweldige track geworden. Stevige drumklanken van Jens, scheurende gitaren van Dennis en diepe bas tonen door Mikkel een geweldige combinatie. Dat deze band nog niet wereldwijd is doorgebroken is mij een groot raadsel maar het wordt wel eens tijd.

Zo volgt “Once Upon a Nightmare” die lekker doorzet maar wel zonder de geweldige grunts die de vorige track nog voorbij kwamen. De clean vocals van Maja zijn wederom uitblinkend en de track zit goed in elkaar. De rock overheerst en de metal is even een toontje lager waardoor de balans erg lijkt op die van de oude Evanescence. Voor het einde van de track wordt ook nog een puike gitaarsolo neergezet waardoor het nummer helemaal compleet is en klaar voor de afsluiter.

“Miss Madness” heeft de eer om als laatste op de EP te verschijnen. De track begint lekker rustig en piano klanken en de stem van de frontvrouwe staan sterk in hun schoenen. Een echte ballade als je het naast huidige maatstaven legt, met een heviger eind waar het lekker rockt.

Al met al hebben de Denen weer een geweldige EP afgeleverd en hij is zelfs (vanaf) gratis te downloaden op hun Bandcamp page! Maar ik zou zeker een paar euro overmaken voor dit geweldige product! Hier is ook hun eerste CD te downloaden voor maar vier dollar. De band is een echte aanrader voor de Female Fronted Metal liefhebbers! Sla dus nu je slag!

Website
Facebook

Previous post

Review: Trip to Dover – Kiss Fight Dance

Next post

Review: New Years Day – Epidemic EP

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.