Reviews

Review: In Flames – Battles

14433198_1093937200655038_5164131535832600967_nMorgen komt de opvolger van In Flames’ Siren Charms uit met de titel Battles. De Zweden hebben de afgelopen jaren niet stil gezeten en wisten met al sinds hun eerste release in 1994 dertien album te produceren, een hoog tempo dus.

De band laat er dan ook geen gras over groeien en vliegen erin met “Drained” waarmee ze de bekende sound meer doorzetten. Het sausje genaamd In Flames smaakt goed en laat ook deze keer zeker niet de wensen over.

“The End”, tevens single, is slechts het begin met waar deze plaat naar toe gaat. Een stevige melodische sound met vleugjes death metal pompen door de speakers.
Dat deze band meer dan in miljoen volgers heeft lijkt me slechts het topje van de ijsberg want met deze zeer aantrekkelijke en makkelijke instap naar een harder werk moet toch voor meer mensen bereikbaar zijn.

Met “The Truth” werd vorige maand alweer de tweede single uitgebracht, ook hierin lijkt Nuclear Blast een hoog tempo te houden (wetende dat “Through My Eyes” (6weken) en “Save Me” (3dagen) geleden uitkwamen) om te voorkomen dat de plaat zou lekken. “In my Room” en “Before I Fall” volgen waardoor de plaat alweer op helft is beland. Beide tracks vullen het geheel prima op maar springen zeker er niet bovenuit.

Titeltrack “Battles” daarentegen begint een stuk aangenamer en is de kortste track met nog net geen speelduur van drie minuten. Onwennig ja want de band weet zeker ook te stralen in de langere opnames. “Underneath My Skin” rockt er heerlijk op los en smaakt naar zeker meer. Eenvoudige en hapklare stukjes metal worden voorgeschoteld. (R)ocktober mag dan wel voorbij zijn maar ook in november worden stevige werken voorgeschoteld.

Zo vliegt de tijd om en is er plots een uur voorbij als ook de bonus tracks voorbij komen vliegen. De band zet met Battles zeker geen milestone neer maar weet te consolideren en de juiste verwachting in te lossen. De plaat is vanaf morgen verkrijgbaar via de betere platenwinkels of natuurlijk digitaal op Apple Music.

14222308_1090589894323102_1229464175079524878_n

Previous post

Persbericht: ELLA gaat samenwerking aan met Massive Attack producer

Next post

Review: Metallica - Hardwired.... to Self-Destruct

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.