Reviews

Review: Jason Mraz – Yes

JasonMraz_YES_JM_RJANE_JS_PR_SHOT2_1080Tekst: Sharik “MCSharQ”
Foto’s: Perskit Jason Mraz

Prachtwerken zijn er in elk genre. Van Metal tot Pop en van Hiphop tot Dance.
Zo is er ook nu weer een prachtplaat uitgebracht. Ditmaal door niemand minder dan Jason Mraz.
Jason wie? Mraz! Je weet wel, die zanger van de mooie liedjes: “ I Won’t Give Up”, “Lucky ft Colbie Caillat”  en “ I’m Yours”. De sing-songwriter is al meer dan twaalf jaar bezig maar brak pas in 2008 echt door met bovengenoemde I’m Yours van het album We sing, We dance, We Steal Things waarmee hij een gouden plaat zelfs verdiende!

jmSindsdien….tja… een reizende ster werd het niet want met het album Beautiful Mess(live) kwam hij niet hoger dan plek 53 in de Nederlandse hitlijst, echter in 2012 was er weer een grote doorbraak met Love is a Four Letter Word. Met de hit I Won’t Give Up scoorde hij zelfs een nummer drie plek in de single top 100 en het album reikte tot plek twee!
Nu is dus de opvolger, YES, een prachtalbum. Een akoestisch album wel te verstaan. Dat vandaag zomaar op 1 binnenkomt in de Nederlandse lijst!

Met de opener “Rise” wordt je langzaam het album ingezogen om daarna aan een reis te beginnen van dertien geweldige platen. Een zonopkomst, een mooi uitzicht over de stad, een mooie dame aan je zij. Zo begint t, het kan alleen maar een prachtige dag worden.
Love Someone is de eerste echte track die uit het mooie “Rise” ontstaat. Een vloeiende overgang waarna de gitaar en de stem van de zanger meteen zijn werk doet. Een blik vol cliché teksten wordt opengetrokken. Zingen over de liefde en wat het met je kan doen maar daardoor niet minder mooi. Hello, You Beautiful Thing is een geweldige nummer over het mooie meisje dat je zomaar tegen het lijf loopt en dat je meteen weet dat het goed zit. Maar sommige dingen zijn nooit zoals in je dromen…of toch? Het derde nummer “Long Drive” borduurt hierop verder, samen on the road zijn. Wie wilt dat nou niet? Samen ontsnappen aan de dagelijkse sleur.
Natuurlijk moet er ook een videoclip bij, bij een track, nee hoor  Jason maakt er gewoon een short movie van! Alle bovenstaande nummers vormen samen de short movie “We Can Take The Long Way”.

Nu weer terug naar het album dat vrolijk verder gaat met Everywhere. Met een fijne basgitaar en een heerlijke drum is het een fijne afwisseling in de plaat. Over de hele plaat hoor je leuke koortjes en samenzang stukjes wat het geheel lekker vol laat klinken. Een prima ondersteuning bij het ontbreken van een volledige band. De eenvoud van “Best Friend” en “Quiet” zorgen ervoor dat zeker dit soort tracks goed zullen vallen tijdens de tour van Jason waarbij hij onder andere onze hoofdstad zal aandoen. Hij zal namelijk in het Koninklijk Theater Carre gaan optreden. Een uitzonderlijk mooie plek natuurlijk om deze plaat ten gehore te brengen!
Ook “Out of my Hands” kan prima onder bovenstaande vallen. Maar des te meer het nummer “It’s So Hard To Say Goodbye To Yesterday”. Het nummer is zo gestript en zo mooi dat het alleen in pure stilte tot zijn recht kan komen. De a-capella track is met zijn schitterende samenzang om bij weg te smelten!

Op naar weer wat vrolijkere klanken met “3 Things”. Welke drie dingen zou jij doen als de wereld onder je voeten zou wegvallen?JasonMraz_YES_JM_JS_PR_0756 Net zoals eerder op het album komen de standaard
zinnen voorbij maar wordt er ook fijn vooruit gekeken en wordt de positieve vibe weer lekker opgepakt. Kort maar krachtig want het nummer duurt iets minder dan drie minuten en is daarmee(m.u.v. de intro) het kortste nummer op de plaat.

Alweer beland aan de laatste vier nummers, beginnend met “You Can Rely on Me”, laten maar weer horen waarom deze zanger tot de beste van de wereld behoort! “Back To The Earth” is een fijn liedje dat de hele dag in je hoofd kan blijven hangen! Tot zo vlak voor het einde. Weet je in ieder geval zeker dat je heel vrolijk de cd niet uit de speler gaat halen. “A World With You” en “Shine” zijn de wat langere tracks op het album en klinken wat zwaarder zo op het eind maar ook deze nummers zijn stuk voor stuk prachtplaatjes. Geef het wellicht iets meer tijd omdat ze eerst nog even moeten binnenkomen.

Veel liedjes stonden al te beluisteren op  YouTube in een speciale uitvoering. Live at Mraz Organics’ Avocado Ranch namelijk. Bekijk dus de nummers hier!
Al met al is het een prachtplaat geworden, met weinig mindere momenten erop en stuk voor stuk hits! Jason Mraz bewijst zich vol overtuiging en mag er natuurlijk een vrolijke YES! Niet ontbreken.
Het album is vanaf nu te koop via iTunes of wowhd

Website
Facebook

Previous post

Review: Graspop Metal Meeting 2014

Next post

Review: Sonic Syndicate

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.