Reviews

Review: Jett Rebel – Truck

Tekst door: Antoinette
Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

DSC3310,large.2x.1438613640

DSC5883,medium_large.2x.1440625074Jett Rebel is back! En dit is nog niet eens het beste nieuws. Dit nieuwe album is pas nummer 1 van het drieluik dat Jett gaat uitbrengen. Het album ‘Truck’, dat niet echt (lees: echt niet) op zijn vorige uitgebrachte platen lijkt, klinkt alsof Jett terug in de tijd is gegaan, ergens in de jaren ’70 is beland en daar in een studio is gedoken. Het album met 27!!! tracks duurt 57 minuten, gemiddeld betekend dit dat de tracks meestal niet langer dan 2 minuten duren. Maar soms duren ze ook maar 2 seconden zoals ‘Les is more’. Hierdoor heeft dit album, in tegenstelling tot de andere albums van Jett, niet de ene hit na de andere. Soms zit er een interlude tussen de nummers, soms een reprise. En soms toch nog een leuke melodie zoals we wel gewend zijn.

 Must listen nummers van dit album: ‘This Song is not Suitable for Radio’, ‘I Wanna Be a Songwriter’, ‘Now I Know’, ‘You’re Still You’ ‘Nothing’s Gonna Change my Mind’, ‘Automatic Orange Juice Machine’, ‘It’s Cruel Reprise’ en natuurlijk ‘It’s Cruel’.

truck‘This Song is not Suitable for Radio’ en ‘I Wanna Be a Songwriter’ omdat ze humor hebben. En dat merk je
vaker op dit album terug. Soms lijkt het wel alsof Jett Rebel meer durfde los te gaan met dit album. Hij heeft dit album gemaakt en hij vindt het tof. Of de radio’s de nummers gaan draaien? Ik hoop stiekem dat ‘This Song is not Suitable for Radio’ een radiohitje wordt. Gewoon omdat het kan en het een lekker nummer is.

 Dit is zo’n heerlijk album dat je tijdens een lange (naja klein uurtje durende) autorit keihard aan moet zetten en een beetje met je hoofd mee moet meeknikken op de muziek. Tot slot, lekker albumpje dus! Maar soms wel een beetje wennen.

Jett Rebel staat onder andere op Paaspop later dit jaar maar zal ook te zien zijn in het Parkstad Limburg Theater op 18 maart. Het album is verkrijgbaar bij de betere platenzaak.

Previous post

Persbericht: Schorem viert hun eerste lustrum met eigen festival ScumBash

Next post

SharQ Bite: Delain - Lunar Prelude

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.