Reviews

Review: Jett Rebel – Venus & Mars

Geschreven door: Antoinette
Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

10006601_630888930332827_4065706631068035439_nIk kan bijna elk liedje al dromen en in de LP zit al een kras. Kortom ik krijg niet genoeg van Jett Rebel’s muziek. Zijn plaat Venus & Mars (uitgebracht op Record Store Day), van zijn EP Venus en EP Mars, is nu ook eindelijk als cd te verkrijgen. Met als bonus track de soundtrack voor de nieuwe Spider Man film On Top of the World.

Het album begint met een van zijn singles Do You Love Me At All, een lekker rock nummer waardoor je spontaan airguitar begint te Jett Rebel Geinbeat Nieuwegein 13-07-2013spelen. Op die airguitar blijf je nog even spelen want het volgende nummer Louise rockt misschien nog lekkerder. Met een catchy refrein die nonstop in je hoofd blijft zitten verheug ik me erop om dit live op een festival te zien, zoals Dauwpop, Pinkpop en Geuzenpop. Should Have Told You is een stuk rustiger dan de voorgaande, maar dit maakt het niet een minder leuk nummer. Op de andere kant van de plaat beginnen we met Private Beach Party, een van mijn persoonlijke favorieten. In dit nummer wordt er alleen gebruik gemaakt van de stem van Jett, heel bijzonder! Het lijkt net alsof het door een koor Jettjes is ingezongen. De erotische tekst van Romance is niet het beste liedje om stilletjes tijdens je werk te zingen, ik heb al veel rare blikken gekregen…Darla My Darling, volgens mijn huisgenoot een mix tussen een wachtmuziekje en de jeugd van tegenwoordig. Volgens mij een lekker zwoel nummer met Michael Jackson trekjes. Na deze zwoele song komt een not so hidden track, Hashtag.

Pinkpop PresentatieDat was Venus, door naar Mars.

Een leuk feitje over Mars is dat deze EP opgenomen is in het huis waar Jett is opgegroeid. Mars begint met That Place, het heeft iets disco-achtigs waardoor je je wijde pijpen broek uit de kast wilt halen.

Tonight, wie kent deze joekel van een hit niet. Past weer in het rijtje van airguitar liedjes. En ik ben jaloers op de uithaal in het tweede couplet, die trouwens live nog vele malen mooier is.

Sleep Over heeft ook weer dezelfde funky discosfeer als bij That Place. En als laatste nummer op Mars staat Sugar. Deze zal het ook op festivals erg goed doen en is echt een van mijn favoriete nummers. Met flinke hoge uithalen is dit jammer genoeg het laatste nummer van de plaat. Op de cd staat nog als bonus track On Top Of The World, jammer genoeg staat deze niet op de LP.

Ik verheug me op een festival zomer vol Jett Rebel! Hij is niet te missen want hij staat op bijna elk groot festival. Er zullen nog veel recensies over hem komen. Dus voor meer Jett rebel stay tuned donderdag 29 mei: Dauwpop! En Pinkpop natuurlijk!

 

Website

Facebook

Foto’s

Previous post

Preview: Dauwpop in Beeld 29-05-2014

Next post

Live Review: Dauwpop 2014 - Hellendoorn 29/05/2014

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.