Reviews

Review: Lacuna Coil – Broken Crown Halo

Geschreven door: Irma Ploeger
Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

Metal Female Voices Fest Wieze(BE) 2012 Day 2

Lacuna Coil is een band die ik leerde kennen in 2002, de tijd van hun  meest bekende album Comalies.  Hier en daar heb ik ze live gezien en ik ben erg gecharmeerd geraakt van deze Italiaanse groep. Dark Adrenaline, Metal Female Voices Fest Wieze(BE) 2012 Day 2daterend uit 2012, vond ik persoonlijk een minder goed album uit hun repertoire.  2014 schenkt leven aan het laatste album van de dame en heren, genaamd Broken Crown Halo. Ik volg de band, en meer in het bijzonder frontvrouw Cristina Scabbia , op Facebook.
Al een aantal maanden lees ik hints over dit nieuwe pronkstuk en ik kan dan ook niet wachten om hem te beluisteren. Vandaag is het zover!

Metal Female Voices Fest Wieze(BE) 2012 Day 2Openingstrack is ‘Nothing Stands In Our Way’. Een krachtig openingsnummer, mag ik wel zeggen.
De herkenbare stem van zanger Andrea Ferro legt de toon, waar Cristina zich meteen in vastbijt.
Muzikale ondersteuning, waarbij vooral sprake is van zwaar gitaargeluid, klinkt mij meer dan goed in de oren. Als deze lijn wordt doorgetrokken naar de rest van het album, ben ik ontzetten tevreden.
Er staat Lacuna Coil niets in de weg, om hun carrière een boost te geven met deze release.

‘Zombies’ lijkt de trend voort te zetten. Catchy, maar toch rock. Vooral ook het herkenbare geluid van Lacuna Coil als band. Andrea voert de boventoon. Iets wat ik ook aangenaam vindt, hun samenzang is goed maar af en toe een mannelijk stem die overheerst is meer dan welkom.Metal Female Voices Fest Wieze(BE) 2012 Day 2

Het derde nummer hebben ze ‘Hostage To The Light genoemd’. Het is heel anders dan de vorige nummers. Cristina zingt hoog, stoer en rauw. Het refrein is
erg catchy. Het is echt een nummer wat je draait als je ontspannen op de bank zit, of een stukje rijdt in de auto. Tot nu toe is dit mijn favoriet, maar we zijn nog maar bij de derde track dus kan nog van alles gebeuren.

‘Victims’ is een nummer wat er niet echt uitspringt voor mij. Althans, de eerste twee minuten.
Dan begint Cristina ineens te rappen, onverwacht maar leuk! Dat is helaas ook het enige wat dit nummer voor mij de moeite waard maakt om te luisteren.

Metal Female Voices Fest Wieze(BE) 2012 Day 2De zevende track springt er pas weer uit voor mij. ‘Cybersleep’ heeft buiten een originele titel, ook een bijzondere klank. Cristina experimenteert volop met haar stem. Ze is wel veel te horen, er zitten dus weinig muzikale stukken in. Om het cyber terug te laten komen in het nummer, hebben ze haar stem af en toe vervormd. Tof nummer!

Afsluiter ‘One Cold Day’ heeft een intro, die je zou verwachten bij een enge film. Cristina opent haar gouden keel en brengt een hoog, zuivere stemgeluid. Ook de normale hoogte, waarop ze vaak zingt, is in dit nummer te horen. Op zich geen slecht nummer, maar persoonlijk had ik het niet gekozen als de laatste op de lijst. Het is gewoon niet zo bijzonder.

Er zitten goede muzikale stukken in (vooral de laatste minuut van ‘In The End I Feel Alive’ is tof!), de zang van Cristina verrast mij hier en daar positief en de zang van Andrea is zoals we gewend zijn.
Overduidelijk is dit een album van Lacuna Coil, de herkenbare klanken zijn in elk nummer terug te vinden. Toch had ik er meer van verwacht. Het album begint sterk, maar zwakt af naar het einde toe. Dat gezegd hebbende, vind ik Broken Crown Halo wel beter dan zijn voorganger.  Een luisterbeurt heeft dit album dan ook wel verdiend!

Line-up:

Cristina Scabbia: zang
Andrea Ferro: zang
Cristiano Migliore: gitarist
Marco “Maus” Biazzi: gitarist
Marco Coti Zelati: bassist
Cristiano “CriZ” Mozzati: drummer

Links:
Website band
Facebook
Foto’s

Previous post

Live: Backstreet's Back in Antwerpen

Next post

Review: Epica - The Quantum Enigma (in English)

Irma

Irma

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.