Reviews

Review: Life’s Electric – Catalyst

life

Tekst & Foto door: Sharik “MCSharQ”

Life's Electric Bevrijdingsfestival Roermond 05-05-2012Voor wie van lekkere rock houdt komt er op 20 december een fijn plaatje van eigen bodem uit. Op die avond presenteren de heren van Life’s Electric namelijk hun EP in het PopEi te Eindhoven. Tijdens deze avond zullen hun vier nieuwe tracks gespeeld worden. Er zijn nog tickets, dus als je erbij wilt zijn het is nog mogelijk!

De EP die een kleine 16 minuten duurt trapt af met het catchy “Such a Shame” nummer. Een echte 3FM track, met meezingbaar refrein en catchy gitaar geluid. De zang van frontman Ferry van der Woude is zuiver en pakkend. Zijn energie die ook live goed aanslaat komt sterk naar voren.

Het is de tweede plaat die het viertal uitbrengt, hun eerste debuut langspeler, dateert alweer uit 2012 en het is goed hoorbaar dat er een grote sprong voorwaarts is gemaakt. “Everything i Have” is daar een sterk voorbeeld van. De track zit goed in elkaar en met scherpe randjes blijft het toch nog een fijne rocksound hebben. Het nummer “We Will have to Wait” volgt en deinst weer lekker mee op de ingeslagen weg. Een fijne gitaarsolo als gevolg.

Als afsluiter staat de “harde” afsluiter “Caterpillar”. Het nummer kickt erin maar neemt daarna even een rustige break om daarna vol ervoor te gaan. Heerlijke opbouw en zeker live vol energie.

Voor wie nog zo voor het einde van het jaar een fijn plaatje wilt scoren is dit zeer zeker een aanrader. Of het bij het grote publiek gaat aanslaan ligt voornamelijk aan hun PR en kansen bij de grote radio stations. Het is ze zeer zeker gegund.

Website
Facebook
Foto’s

Previous post

Review: The Deaf - The Deaf

Next post

Review: Reasons Behind - The Alpha Memory

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.