Reviews

Review: Linkin Park – The Hunting Party

Geschreven door: Sharik “MCSharQ”

Linkin-Park-The-Hunting-Party

lp_coverLinkin Park ondergaat de laatste jaren een volledige remake als het gaat om het muzikale vlak. Waar de poprock plaats maakte voor een album vol “dance” remixen is de band nu weer op een nieuwe toer gegaan. Een album die eigenlijk dicht bij hun oorsprong ligt maar dan anders en met gast artiesten want het was nog niet druk genoeg.

De openingstrack “Keys to the Kingdom” beukt er meteen lekker in. Vol op de rock gegooid met stevige drums en gitaren. Dit in tegenstelling tot de tweede track, All For Nothing, waar het meer clean vocals van Chester en Page Hamilton zijn en de hiphop style wordt gegooid. Een fijne afwisseling is het wel.

Guilty All The Same ft Rakim. Ja nummer drie is ook weer z’n vreemde samenwerking maar is door de opbouwende sound goed te behappen. De gitaren klinken erg sterk op dit album waar ze voorheen wel s dof of weggedrukt klonken. Deze track doet je denken aan Jay-Z’s samenwerking met de band.
The Summoning is een korte intro track voor nummer vijf op de plaat. “War” is wederom een korte twee minuten track die gewoon heerlijk klinkt. Even flink raggen en gaan. Beetje de oude punkstijl.

Alweer op de helft aangekomen met “Wastelands”. Een van de hit potentie platen op t album. Met een catchy deuntje is het zeer aanstekelijk. Maar ook de tekst is lekker eenvoudig mee te zingen. De track zal het zeker goed doen op festivals.
“Until it’s Gone” komt nog het dichtstbij het oude Linkin Park. Zeker de intro, de doffere drum en de geweldige zang. De band speelt heerlijk samen en de verschillende instrumenten knallen flink.

Weer een samenwerking, ditmaal met Daron Malakian(System of  a Down). De track Rebellion is wederom een typische radioplaat die zomaar kan aanslaan deze zomer. Met een lekker tempo door de gitaar, niet te hard en eenvoudige tekst wederom een hoge hit potentie. Gelukkig is de grunt/scream niet uitgegooid want zo behouden ze nog deels hun identiteit.
“Mark the Graves” dreunt er lekker in en het feit dat de track voor geruime tijd instrumentaal blijft zorgt ervoor dat je geboeid blijft luisteren. Het lijkt op een track die gewoon gemaakt moest worden, uit het bloed moest en weer verder.VTPDvnj

Drawbar ft Tom Morello, het moet een held zijn voor de band. Zomaar een grootheid op je album mee krijgen. Een droom die werkelijkheid wordt voor de heren.
Waar Limp Bizkit nog een cover deed van Rage against the Machine op Pinkpop regelt Linkin Park gewoon een samenwerking!
De track is volledig instrumentaal, klein, kwetsbaar en krachtig. Met prachtig pianospel van Mike wat ik niet onvermeld wilde laten.
Op naar de laatste twee tracks van het album, beginnend met “Final Masquerade”. Een vrij softe matte track die ik niet meer verwacht had. Met een vrij eenvoudige tekst zich er misschien te snel vanaf willen maken, zonde want het was niet nodig geweest. De riffs van de gitaren en de drums zijn zeer matig en onder het niveau ten opzichte van de rest van het album.
Gelukkig is er nog een laatste track, A Line in the Sand, de langste track van het album wel te verstaan. Ruim zes en een halve minuut. De track bevat alle facetten van de band en laat maar weer eens zien dat de band toch echt hele sterke, niet commerciële, tracks kunnen maken.

Het album is vanaf 16-06 te koop voor slechts 9.99 via Itunes of WOWHD

Website
Facebook

Previous post

Live Review: Jera on Air Ysselsteyn 13-06-2014

Next post

Preview: Metal Female Voices Fest XII

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.