Live Reviews

Review: Linkin’ Park – Ziggo Dome Amsterdam 07/11/2014

Tekst & Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

IMG_4138.JPG

Op een herfstachtige dag trekken drie zuiderlingen naar het grote Amsterdam om hun 90’s helden te zien optreden in Ziggo Dome. Een groot deel van de fans staat al vroegtijdig te popelen om naar binnen te mogen waardoor er al een grote wachtrij staat zodra wij aankomen.

Als voorprogramma wordt niemand minder dan Of Mice & Men voorgeschoteld. De heren krijgen maar veertig minuten speeltijd maar benutten deze optimaal. In de gegeven tijdsduur wordt het publiek goed opgewarmt. Met een gezameliijke sprong, alle aanstekers in de lucht moment en een aantal moshpits is de toon gezet voor deze stevige rock avond. De zanger van de band weet hoe het publiek de beste kant te tonen en heeft hiermee vast en hoop nieuwe fans naar de band getrokken. Om kwart over negen staat en zit iedereen voor klaar voor de aftrap van “The Hunting Party Tour” en is de Ziggo Dome afgeladen vol.
De band trapt optijd af en opent met de hit “Guilty all the same” en krijgt hiermee het publiek direct op hun hand.

Ook de oplettende fotografen worden niet overgeslagen. Tijdens het tweede nummer maakt, in vol licht, de frontman van de band, Chester, een geweldige sprong van stage naar de uitloop. Met een minimale extra toevoeging op het podium, er hangt alleen een drietal kleine hoekige ledschermen, is het podium goed gevuld maar erg kaal.

De oude liederen worden door bijna alle 17.000 fans meegezongen. Zo natuurlijk ook de hitsong “One Step Closer” die al vroeg in de setlijst staat.

IMG_4155.JPG

Het nieuwe nummer “Rebellion” gaat er ook eenvoudig doorheen en is merkbaar wel van mindere energie dosis. Een slimme keuze van de band die de curve goed vol houd.
De ballade van ” A Thousand Suns” word even als rust momentje aangegrepen en hier laat zanger Chester nog maar eens zien hoe stabiel en sterk zijn stem is. Over de gehele show overstijgt hij mijn verwachtingen ruimschoots.

De dj solo op het midden van de show is zeer aangenaam en laat de skills van Joe Hahn lekker shinen, daar waar hij toch vaak op de achtergrond wordt gedrongen. Als er toch iets op te merking mag zijn aan de steady show die weggegeven wordt is het de zwakke visuals die bij deze creative band toch beter zou mogen zijn.

IMG_4176.JPG

Mike Shinoda krijgt ook zijn momentum in een fijne solo track waarin hij zijn skills laat zien, zowel muzikaal als raps.
Nog voor de toegift voegt de zanger van Of Mice & Men zich bij de band en brengt samen het nummer “Faint” wat voor een heus kippenvel moment me bezorgt. Wat een insane energie komt daar vanaf.

Onder luid gejuich komt Chester na een korte break het podium weer op en knalt letterlijk de toegift erin.
“Crawling” toch een van bands grootste hits wordt tijdens de toegift in een energieke staat erg sterk gespeeld. Waar je zou verwachten dat de stem van Chester het toch al ver heen zou zijn.

IMG_4210.JPG

Laatste nummer van de dag begint dan toch echt en begint acapella door Mike. Omdat het een speciale LP Underground meeting dag is. Nog een keer vol gas. Wat natuurlijk makkelijk lukt voor alle 17.000 bezoekers.
Vol huis. Vol gas. Wat een show! Die heren weten wel een ijzer sterke show neer te zetten zonder vuurwerk. Nergens voor nodig ook als de show zo goed is, spijtig dat de heren maar zo weinig naar ons land komen want dit is zeker voor herhaling vatbaar.

IMG_4224.JPG

Previous post

Review: Damien Rice - My Favourite Faded Fantasy

Next post

Review: Foo Fighters – Sonic Highways

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.