Reviews

Review: OST Karmaflow

Tekst & Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

karma

DelainHet heeft een paar jaar geduurd maar dan is er nu een prachtig spel, een soundtrack en een (aantal) live shows. Eerder dit jaar vond er al het theater stuk plaats en voor de release wordt dit nog eens dunnetjes over gedaan in de W2 te Den Bosch. Het was een ambitieus project van een aantal vrienden maar het lijkt nu de vruchten af te werpen. Na een aantal kritische noten voor de release van het spel is extra hard gewerkt om het geheel af te krijgen en is de visie van Ivo van Dijk gevolgd. Nu is er dus ook de soundtrack, iets waar veel backers op gewacht hebben. Het geheel is namelijk door crowdfunding gefinancierd.

Het openingsnummer kon natuurlijk niet missen, het is de thema song van het geheel. Prachtige klanken van een vol orkest die de sfeer _DSC4698lekker neerzet. Iedereen speelt zijn rol en in deze sterrencast kan dat natuurlijk niet mis gaan. “The Essence of Grief” met als The Narrator niemand minder dan Charlotte Wessels (Delain). Haar prachtige stem opent het verhaal als in een sprookje. Alissa White-Gluz van Arch Enemy (The Muse) en Marc Hudson van Dragonforce (The Conductor) volgen haar in de single die al eerder uit kwam “The Muse and the Conductor”. Een zeer bombastische track met een vrolijk fluitje erin verwerkt. Het werk dat Ivo in alle tracks heeft gestopt is zeer te prijzen, hij is tot grotere dingen in staat in de toekomst dat staat vast!

Het verhaal vervolgt met “The Essence of Grief” een rustige track met wederom de zangeres van Delain aan het woord. Kalm en rustig kabbelt de track naar het vervolg, “The Guide” met niemand minder dan Mark Jansen als deze rol en Lindsay Schoolcraft als “The Shaman”. De wisselwerking tussen de twee is overheerlijk en had niet beter gecast kunnen worden. De grunts van Mark zijn zeer sterk en met de snelheid die dit nummer mee brengt beter dan ooit! “The Essence of Jealousy” zit vol lof zang voor de overleden koning, trompetgeschal tot gevolg.

MaYaN

MFV UnitedZo komen we in een nieuw deel van het verhaal, in de realm van The Twins. Met als The Bird Goddess door niemand minder dan de prachtige Mariangela Demurtas (Tristania). Haar stem betoverd iedereen en neemt in je een korte maar heftige track mee. Mee naar “The Twins” door Tony Kakko (Sonata Arctica) en Elize Ryd (Amaranthe) in de rollen The Sun Brother & The Moon Sister. Het herkenbare thema wordt aangehouden en zorgt voor een fijne luisterstijl door het gehele album. “The Essence of Greed” volgt, Charlotte neemt je MaYaN Tivoli De Helling Utrecht 31-01-2014weer mee naar een volgende verhaallijn.

“The Heart” wordt een echte clash tussen de twee metal sterren. Henning Basse (Mayan) als The Hero en Daniel de Jongh (Textures) als The Heart. De strijdt die volgt is hevig en oprecht. Een prachtig duet tot gevolg, een onverwachtse samenzang met bijzondere klanken. In het voorlaatste nummer is het weer tijd voor een bijzondere samensmelting. Simone Simons (Epica) en Dani Filth (Cradle of Filth) worden namen samengebracht als The Destroyer en The Creator. Iets wat je andersom zou verwachten. Simone speelde namelijk al eens de creator in Equilibrio. De track is een symfonische krachtspel welke tussen metal en orkest wordt uitgespeeld. Scherp gitaarspel in snelle afwisseling met bombast. Als afsluiter “The Sacrifice” met de enige echte Lisette van den Berg als vocaliste. Een mooi einde van een zeer afwisselende soundtrack voor een heftig spel.

Voor wie het spel nog niet heeft, ga hem zeker eens proberen. Voor de metal liefhebbers, ga deze soundtrack kopen want naast de vele rockgoden zit het symfonisch geweldig in elkaar en is dit Ivo zeer te prijzen voor een geweldig resultaat. Op 30 april komt de plaat uit, dan vind ook de release show plaats en komt het tweede deel van de game uit.

Website
Website Live
Game Steam

Previous post

Review: The Gentle Storm – The Diary (The Storm)

Next post

Record Store Day met Matt Simons

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.