Reviews

Review: Rising Insane – Nation

Vorige week kan het album Nation uit van de Duitse metalcore band Rising Insane.
Dat het inmiddels duidelijk mag zijn dat onze oosterburen goed zijn in het produceren van deze bandjes, niet enkel in kwaliteit maar nog meer zelfs in kwantiteit.
De band bestaat al sinds 2012 maar begon pas sinds twee jaar geleden aan hun opmars met als resultaat deze debuutplaat. Het heeft even mogen duren dus maar elf nummers staan wel als een huis.

Om even rustig aan kennis te maken slaat “Walking Blind” er niet meteen op los en mag je even wakker worden tijdens de twintig seconden intro, waarna de gitaren de overhand nemen. Wanneer frontman Aaron en gitarist Florian hun vocalen laten afwisselen komt het pas echt los, een formule die voor veel bands uit het genre werkt.

Een zeer sterke ondergrond wordt gevormd in “This is a Plague” waar muzikaal de band iets beter uit de verf komt, een snelle soundwisseling brengt leven in de brouwerij. Iets dat in de titeltrack van het album iets minder naar voren komt. Het lijkt wel of de band voor het een of het ander kiest, of de vocalen naar voren of de sound. Natuurlijk mag een ballade niet ontbreken, waarom nou niet!, “This Can’t Be Us” vervult deze plek. Niets mis mee, lekker pianostukje, maar had ook een “bonustrack” kunnen zijn.

Gelukkig wordt daarna al snel het tempo weer gevonden in “Echoes” en “Thousand Pieces”. Dat het album geen echte uitschieters kent is fijn, maar heeft ook al snel als nadeel dat de band op het album niet heel erg opvalt tussen de grote groep voorgangers of hen die na hun komen. Live wisten ze al vele harten te veroveren, de hoop ligt dus vooral daarop.

“Nation” is vanaf heden verkrijgbaar, zeker een plaat die je deze zomer eens gehoord moet hebben. Of op de streamingdiensten of even aanschaffen bij een van hun shows.

Previous post

Persbericht: Nieuw jazzfestival in Venlo: Autumn Leaves

Next post

Review: Until Rain - Inure

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.