Reviews

Review: River of Brakelights – So You Think You’re Alive?

Can someone tell me why!? Zo opent de debutplaat van de Limburgse band River of  Brakelights.
De band lanceerde november vorig jaar hun plaat in de ECI Cultuurfabriek te Roermond.
Een leuk opgezette dag met wat leermomentjes maar vooral een goede en gezellige sfeer.
Spijtig genoeg had ik meer concerten die dag waardoor ik slechts kort aanwezig kon zijn maar vorige maand kreeg ik van de zanger, Rim Steijvers, de plaat alsnog in mijn handen gedrukt en werd mij gevraagd wat ik van het album vond. Dus Rim, dit is mijn antwoord!

06 River of Brakelights

Wide Awake, tevens de single, kickt de plaat af met gewoon een heerlijke pop rock track waar de balans van de band goed te horen is. De muziek doet denken aan de fijne sound van River of Brakelights ECI Cultuurfabriek Roermond 03-11-2013bijvoorbeeld 3 Doors Down, Kane en Alter Bridge. De acht track tellende langspeler is met 38minuten langer dan de laatste Kane plaat trouwens. Lights On is de tweede track en begint lekker rustig maar gaat al snel over naar een lekker rockritme. De gitaren, door Ruud van Sloun ingespeeld, volgen moeiteloos het ritme dat aangegeven wordt door de drummer.
Upload My Soul volgt en heeft een wat rustigere klank wat betreft de vocalen waardoor het wat fijner en minder gedwongen klinkt. Een fijne track die lekker weg luistert.
Architects blijft een beetje in dat rustigere sfeertje hangen en heeft een zeer fijne gitaarsolo erin zitten. De gitaar solo klinkt fijn scherp en komt zelfs twee keer terug, iets wat je maar weinig hoort in het pop rock genre.

06 River of BrakelightsMet Left Without Leaves zijn we alweer voorbij het midden van de plaat. Waarmee ook meteen weer een hardere toon wordt neergezet. De mix tussen de rustige, kalme en pop rock stem van Rim heeft een fijne balans op het album. De band moet vooral veel gaan spelen en zorgen voor veel bekijks op (kleine/gratis) festivals. Veel mensen kunnen zich namelijk prima vermaken met deze rockband.

De nummers op “So You Think You’re Alive” blijven lekker hangen en ik kom maar niet op de naam van die andere Nederlandse pop rock band waar dat ook
mee was, nee niet Kane maar een ander klein bandje. Stay is alweer nummer zes op het album. De nummer heeft een aantal samenzanglijnen die een fijne afwisseling zijn, ze komen wel vaker op het album terug maar vallen nu erg op. Mede doordat de drums de stem van Rim af en toe lijken te overstemmen.
Met Hollow Hearts en All i See zijn we alweer aan de laatste twee tracks van de plaat aangekomen.

Hollow Hearts begint met een semi akoestische gitaar sound en heeft wat weg van de sound die Dennis(ja, wederom Kane) vaak heeft gebruikt. Rim zijn stem06 River of Brakelights hierop aanvullend heeft deze track veel weg van een ballade, al klinkt hij totaal niet zo. De meerstemmigheid geeft het een aparte vibe eraan. Het rustige begin van de track mondt uiteindelijk uit in een zeer fijne rock sound aan het eind van het nummer, heel tof gedaan!
All I See is dan toch echt de afsluiter van de plaat en knalt er meteen lekker uit. Met een groovy en garage achtige intro begint de langste track, 6.47 minuten, van het album.
Rim speelt erg met zijn stem in deze track en ook de samenzang komt erin terug. Een fijne afwisselende stem al hoor ik soms niet wie wat zingt. Daar is opeens een Bass solo die langzaam overgaat in een Bass/Gitaar solo, klinkt erg vet.

De plaat klinkt lekker weg en zou door meer mensen geluisterd moeten worden.
Ga ze dit jaar gewoon zien waar je kan en geniet van de pop rock uit het Zuiden!
Dankjewel Rim voor deze mogelijkheid, je hebt echt een toffe plaat neergezet!

06 River of Brakelights

Website
Facebook
Foto’s

Band Line – Up

Rim Steijvers – Vocals
Ruud van Sloun – Gitaar
Bart Latten – Gitaar
Job Verdonschot – Basgitaar
Niels Janssen – Drums

http://www.youtube.com/watch?v=hQTdVJaSJp4

Previous post

Review: H.E.A.T – Tearing Down The Walls

Next post

Festival: Paaspop 2014 – Schijndel 18-20/04/2014

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.