Reviews

Review: Sabaton – Heroes

Geschreven door: Sharik “MCSharQ”

sabaton-banner-heroes-600x350

Wie kent deze metalband nou niet. De band zit vol energy en hebben iets met oorlog. Voor goede metal moet je natuurlijk bij Nuclear Blast zijn en ook deze heren zitten bij dit platenlabel. Nu komt hun nieuwste album binnenkort uit. 10 nieuwe tracks vol gitaren, harde drums en oorlogteksten

Sabaton-Heroes-AlbumCoverArtHet album start ook meteen weer in de bekende Sabaton style waardoor je misschien denkt gaat dit nooit vervelen. De openingstrack draagt de titel “night witches” en is eigenlijk weinig spectaculeer.
De tweede track ” no bullets fly” klinkt al meteen een stuk beter. Met fijne backingvocals die de zanger bijstaan. De gitaren klinken een stuk scherper waardoor de pit er lekker in blijft.
Door de toevoeging van de synthesizer geeft het meteen een mystieke sfeer waardoor het nummer gaat leven.

“Smoking Snakes” is het derde nummer en klinkt meteen als een single en met een speelduur van 3 minuten zou dat ook wel eens goed kunnen. Een fijne zanglijn met daarbij een koortje maakt het leuk om naar te luisteren en met een catchy refrein wordt het meezingen ook nog eens makkelijk gemaakt. De gitaarsolo mag ook weer niet ontbreken en geeft een fijne afwisseling.

Een triangelspel opent op bijzondere wijze de volgende track “inmate 4859”. Met korte krachtige tracks zet de band zich goed vast maar mist daardoor soms ook de wellicht overbodige diepgang. Het nummer over de gevangene in Auswitch krijgt wel door de tekst een zwaardere betekenis en deze klinkt ook dus door bij de instrumenten.

Een pianospel klinkt. Een zachte grauwe stem klinkt. Wat gebeurd hier nu weer. Zomaar als “the ballad of bull” start. Er staat zowaar een echte ballade op het album. Iets wat je totaal niet verwacht. Maar wel heel leuk gedaan. Een goede poging. De track heeft zelfs een filmachtige outro.

Ok nu gaat het toch echt weer op snelheid komen. De barbaarse klanken galmen weer door mn Shure oordopjes. Met “resist and bite” wordt het einde van het album afgetrapt. Een catchy naam met bijpassende gitaar riff. Je kunt het vuur alweer omhoog zien komen op het podium bij dit nummer.

Het volgende nummer trapt af met een drumsolo. De drummer gaat hard tekeer en zijn slagen zijn raak. “Soldier of 3 armies” is een leuke track maar dit komt vooral door het wat hardere drumwerk. Wat op blijft vallen is dat Sabaton eigenlijk weinig nieuws inbrengt en vooral doorgaat met het bestaande concept maar dit wel goed doet. Niet voor niks dat de band stijgende is en steeds meer fans aan zich bind.

“Far from the fame” is het enerlaatste nummer van het album en klinkt zwaarder maar waaroor kan ik de vinger nog niet op leggen. Wellicht door de samensang van de heren. Het geeft een diepere klank waardoor het lager klinkt. De gitaren scheuren en weer op los en dan is het al snel tijd voor het laatste nummer. “Hearts of iron” is het sluitstuk van het Heroes album. Nog een keer beuken, nog een keer hard op de drum slaan. Helaas is het niet het beste nummer maar voldoet prima op dit album. Ook nog ff n klassier gejat en erin gestopt maar ok. Tis ze vergeven.

Het album is vanaf 19-5 verkrijgbaar bij Nuclear Blast, Itunes of de betere platenzaak

Website
Facebook
Foto’s

Previous post

Review: Ancient Bards - A new dawn ending

Next post

Preview: Dauwpop 2014, Hellendoorn 29-05-2014

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.