Reviews

Review: Sandy Dane – Promise Not To Cry

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

sandy2Voor de afdeling “Hele fijne liedjes” moet je natuurlijk bij Sandy Dane zijn. Zij heeft de afgelopen jaren een aantal prachtwerken afgeleverd en is de afgelopen tijd erg druk bezig geweest met de opvolger van haar eerste album “Beautiful and Ugly” en EP “Down To The Battlefield”.
Het heeft even mogen duren maar hierdoor rijpte het album wel goed. Sandy, geboren in het topjaar 1986, maakt fijne lieve popnummers en brengt deze onder haar eigen beheer uit. Hiervoor had ze wel wat extra cash nodig en dit gaf fans, zoals mij, de mogelijkheid om de plaat eerder te ontvangen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen en zo gebeurde het dat deze week het album op mijn deurmat lag met een fijne postcard erbij.

Twaalf fijne nummers staan me te wachten en wordt er afgetrapt met “Can I Hold Your Hand”. Het mooie soul achtige nummer laat meteen de sterke kant van dit werk zien, de stem van Sandy. Haar stem is als engelen gezang waardoor je meteen wegdroomt en geniet zonder zorgen.
Liefdes liedjes zijn er in vele vormen en klanken, zo ook “ Dear Ex-Girlfriend”. Een heerlijk orgel/Hammond geluid voegt de fijne basis van dit nummer. Gitaarspel zet in en “Let The Rain Fall” begint. Een vrolijke opgewekt nummer wat we natuurlijk wel kunnen gebruiken deze zomer. Het past prima in het straatje van bijvoorbeeld Tessa Rose Jackson.

De mood slaat om in “Not Today”, met een zacht en droevige toon wordt het nummer ingezet. Wederom is de kracht van het nummer niet zo zeer de muziek maar des te meer de stem van de zangeres. Ze heeft zich ontzettend sterk ontwikkeld naar een krachtige zangeres in de jaren tussen het debuut en nu. “Maybe One Day” volgt daar weer heerlijk in. Het nummer kent de rust zelve, met gemakt zorgt ze ervoor dat het nummer door eenvoud tot een prachtwerk opgetrokken wordt.
Tijd voor “Little Aeroplane”, met zacht getik, een rustig ritme op de gitaar en de pracht van Sandy’s stem. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen, wat een stem heeft ze toch! Maar dan wordt ze opeens versterkt door een achtergrond koor, een prachtige samenzang volgt tijdens de refreinen.

“Dirt And Stones” klinkt alsof het ook zomaar een nummer van Mister & Mississippi had kunnen zijn, met een fijn ritme, heerlijke gitaar geluiden en een strak drumwerk. Even wat meer uptemposandy met “Burning Bridges”. Lekker wat folkrock achtige sausje erover en heerlijke track als resultaat.
Maar Sandy staat toch vooral bekend door haar rustigere en intiemere nummers zoals, “Sin and Shame” is. Even een woordje aan de band, jullie doen het echt helemaal top! Zo is “Come Back To Me” een echt bandnummer geworden waarin de balans van de zang en band geweldig is. Met fijn drumwerk, goed afgemeten strijkers werk en fijne meerstemmigheid.

Zo zijn we alweer gekomen aan de laatste twee tracks van de plaat, “Land Of In Between” en “Goodnight” sluiten het album af. Eerst genoemde is wellicht het beste nummer van de plaat. Een “kaal” en koel nummer dat je kippenvel bezorgt. Niet alleen de eerste keer dat je hem hoort maar ook de keren erna. Telkens weer raakt het nummer je tot in je diepste van het lichaam. Zo ook de afsluiter van het geheel, een fijn bedtime liedje. Zacht en lief, precies zoals de dame zelf ook is. Even een lief liedje voor het slapen gaan. Welterusten wereld, welterusten luisteraar.

Wie voor de leuk eens het boekje openslaat zal zien dat deze erg persoonlijk overkomt door de manier van opbouw. Je krijgt een kijkje in het “kladwerk” van de zangeres. Met leuke tekeningen en mooi foto’s is niet alleen het album een prachtwerk maar ook de uitstraling van de cover, het booklet en de cd. Het is een geweldig mooi werk geworden waar Sandy Dane heel erg trots op mag zijn!
Gefeliciteerd met dit resultaat en je zult er zeker hoge ogen mee gaan gooien!

Het album is te bestellen via haar website of binnenkort via Itunes

Website
Facebook

Previous post

Review: Emarosa – Versus

Next post

Review: Olivia Lane – Love Thing EP

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.