Reviews

Review: SanQuin – Are We Loud Enough?! EP

Geschreven & Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

sanquin4 Tracks, nieuw bandje, wil je even hierna luisteren en een review schrijven. Maar natuurlijk!

De band maakt fijne Rock & Roll geïnspireerd door bands zoals Airbourne en dat is ook goed te horen.
Strakke riffs, aparte ideeën en leuke meezing stukken vormen de basis voor de EP.

Rock n’ Roll Creactors is de opener van de cd en klinkt vrij eentonig maar door de catchy riffsSanQuin SanQuin Festival Haler 17-08-2013 en het lekkere meezing stuk een prima liedje om live het publiek volledig mee te krijgen.
Are We Loud Enough?! De titeltrack van de EP begint dan ook de twee gitaren en pakt het ritme lekker op. Een vaste drumslag daaraan toevoegen en je hebt een geweldige basis voor de sound. De zang van Tom van Nieuwenhoven klinkt soms wat rauwig en instabiel. Misschien past dat ook wel weer in de rock & roll maar moet vooral nog uit de verf komen in de toekomst. Het mag soms iets scherper of juist veel rauwer a la Triggerfinger’s frontman Ruben Block. Met bijna 6 minuten aan speelduur van de track is hij zelfs erg lang en vraag ik mij af of deze track live ook zo goed werkt als zijn voorganger. Daarbij wordt er gezongen “Are We Loud Enough” en is de laatste zin erg softig.

SanQuin SanQuin Festival Haler 17-08-2013

Don’t You Stop Us Now volgt de titeltrack op en heeft een aparte basgitaar klank op de achtergrond die lekker mee bast maar erg zwak klinkt. De band heeft nog veel te leren maar dat geeft totaal niet want de insteek is gewoon lekker Rock & Roll muziek maken en dat lukt overall prima.
SanQuin SanQuin Festival Haler 17-08-2013Bad Ass Chick is de afsluiter die lekker doorloopt en veel energieker klinkt waardoor hij live zeker opgepikt gaat worden. Weer lekker meeklappen en zingen gaat zeker lukken. De bass die in de vorige track nog zwak was is nu een stuk fijner en klinkt een stuk duidelijk, al mag hij voor mij nog een beetje scherper klinken. De gitaarsolo is weer heerlijk en typerend voor het genre.

Al met al een prima EP’tje voor de fans, maar dat de band nog een hoop te leren en te beleven heeft staat vast. Fijn om te horen dat er nog Rock & Roll gemaakt wordt in ons landje en is zeker een toegevoegde waarde naast The Dirty Denims.

Website
Facebook
Foto’s

Previous post

Vinyl Review: Sparrow Falls – Maelstrom E.P

Next post

Review: Nashville On The Record

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.