Reviews

Review: Signalfire – Mrs. Saturday Night

Geschreven door: Sharik “MCSharQ”

20140515-211532.jpg

Bands die gewoon hun ep uitbrengen als volledig album is tegenwoordig doodnormaal. Zo ook deze hardrock band. Deze 8-tracker is gewoon heerlijk. Typische no-nonsense hardrock platen met een rock&roll vibe erin.

20140515-211522.jpg

De plaat begint met de track “Flip the Switch”. Een aangename mannenstem begint na een korte intro te zingen. Het heeft wat weg van Matchbox Twenty meets Volbeat. Gewoon fijne eenvoudige meezing teksten met een hardrock ritme.
Een school voorbeeld van een festivalband die overal kan staan.
Titeltrack van het album “Mrs. Saturday Night” wordt er meteen een feestje gebouwd. Een kleine 3.5min duren de meeste tracks op dit album en is een prima lengte. De koebel mag natuurlijk ook niet ontbreken en is een leuke toevoeging. Opeens moet ik denken aan Hangover Hero die maakte ook z’n fijne rockplaatjes.

Derde track is wederom een meezinger. “Let it out” rockt lekker door en kent een fijn meezing refrein. De band uit de states zet met deze plaat een prima product neer.
“Down” klinkt wat zwaarder en is met het scherpere gitaarwerk harder en een heerlijke basslijn een van de betere nummers.

20140515-211529.jpg

“Speak Up” volgt als vijfde nummer. De drummer gaat lekker tekeer en tikt aardig door. Het gitarenwerk op de plaat is niet geniaal maar wel lekker. Niks bijzonders eigenlijk maar prima voor deze band.
Het zesde nummer “Partner in Crime” is een van de langste nummers en rockt aardig door in het refrein maar hard voor mij nog een tikje harder gemogen.

Met “Otherside” zijn we bijna aan het eind van het album. De terugkeer van deze band in de muziekindustrie is een geluk. Ze voegen misschien weinig nieuws toe maar zijn goed bezig. Ook deze track lijkt wat softer maar niet minder daardoor.
“Shakedown” de afsluiter van de plaat en slaat een stuk harder door. Fijn om aan te horen. De band zou eens een tour moeten door nederland. Met z’n twee andere bands kan het een leuke combinatie zijn.

Al met al een prima hardrock plaat die vele zal bekoren. De plaat is nu verkrijgbaar via Itunes.

Facebook
Reverbnation

Previous post

Review: Timo Tolkki's Avalon - Angels of the Apocalypse

Next post

Review: The Subs - Hologram

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.