Reviews

Review: Skarlett Riot – Regenerate

Skarlett Riot Metal Female Voices Fest Oktoberhallen Wieze (België) 23-10-2016

De langverwachte langspeler is eindelijk uit! Skarlett Riot’s Regenerate is hier! Afgelopen week dropte de plaat en sloeg als een bom in de scene. De Britten wisten al eerder te overtuigen op festivals zoals Metal Female Voices Fest met de prachtige Skarlett aan het front.

Wie anno 2017 nog wilt doorbreken in het genre moet wel van zeer goede huize komen want het wordt zoveel overspoeld met (meestal) troep dat het moeilijk is om de parels eruit te vissen, toch komt deze band al snel boven drijven. Met de energie die weerklinkt in de plaat, de goede productie en vooral niet het overdreven gebruik van randzaken straalt de band van begin tot eind.

Je vliegt de plaat in met “Break” en voordat je het weet is die track alweer voorbij en ga je door op “Closer”. Met deze openers hoor je meteen de kwaliteit die de band heeft. Zowel in vocalen als in gitaar, bas en drum. De stevigheid die weerklinkt door soms driestemmig te zingen heeft daar ook zeker mee te maken. Het geeft een stevige body aan het geheel. “Stand Alone” en “What lies Beneath” zijn daar zeker ook voorbeelden van.

Met het nummer “Calling” hebben ze een van de beste tracks op de plaat te pakken. Het nummer is een schoolvoorbeeld voor een topproduct afleveren. Alles in het nummer klopt, alles zit erin maar ook geen toon te veel. Iets dat zo herkenbaar is dat zelfs de ongelovige en onwetende direct mee kunnen aanhaken.
Dit hoor je ook wel terug in het nummer “Outcast” wat ook al zo heerlijk klinkt.

De single die tegelijktijdig uit kwam met het album heet “Warrior”. Dat het soms niet heel ingewikkeld hoeft te zijn om een goede clip te maken bewijst Skarlett Riot ermee. De storytelling mixed eenvoudige studio beelden leveren een fijne videoclip op.

De plaat is vanaf nu verkrijgbaar via de bekende wegen en is zeker een aanrader voor de female fronted metal liefhebbers.

Previous post

Review: The Dirty Denims - Back with a Bang P2

Next post

Persbericht: Albumreleaseconcert Mark Lotterman op 17 november in De Unie

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.