Reviews

Review: Skyway Avenue – Make it Real

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

Pressphoto 01 - Skyway AvenueAlarm, Alarm, tijd voor wat nieuw talent! Skyway Avenue speelde voorheen vooral covers maar het werd tijd voor een stapje omhoog, eigen werk. Zo is hier hun zeven track tellende plaat “Make it Real”, een lekkere set pop-rock nummers.

De Weertse band is aardig aan de weg aan het timmeren en met een plaat als dit als uithang bord gaan zeker deuren open. Opener “Look Around” laat meteen horen wat je van ze mag verwachten. Het nummer is soft rock en zet een relaxte sfeer neer.
Niet dat het direct achtergrondmuziek is, maar dat het meteen erin knalt is het zeker niet.

Dit hebben ze lekker bewaard dat tot de tweede track “Cold Hearts” waar wat scherpere tonen uit de gitaren klinken en de sound wat meer weg heeft van de classic rock vibe. Dit past erg goed bij de band en de wisseling tussen dit genre, het softere en de “veilige” pop-rock weg is dan ook een goede keuze. Frontvrouwe Rita kan hierin haar stem goed plaatsen waardoor het geheel natuurlijk aanvoelt.

Waarom ik de hele tijd aan Twarres blijf denken is me wel een raadsel, wellicht is dit gewoon de wat “hardere” variant ervan, want het zijn fijne meezing liedjes met toch genoeg diepgang, zowel in sound als tekst. Het Rustigere “Still Close To You” hoeft dan voor mij net niet maar als “The Game” volgt met een super baslijn is dit wel heel erg fijn! “Sleeping Song” is dan weer die classic rock sound en titeltrack “Make it Real” is een eigen sound die de band het beste past.

Zo zijn de nummers stuk voor stuk goede tracks om op door te gaan werken. Je voelt door de gehele plaat dat deze band elkaar al wat langer kent en van elkaar weet waar de sterkste kanten liggen. Zo is de pianobegeleiding in het slotstuk zeer aangenaam.
De plaat is vanaf 15 november verkrijgbaar via de bekende kanalen en de dag ervoor geeft de band een release feest in Café ’t Verschil in Nederweert-Eind.

Website
Facebook

Previous post

Interview: Novelists bassist Nicolas Delestrade

Next post

SharQ Bite: ColdFuse EP

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.