Reviews

Review: SOiL – Scream: The Essentials

De Amerikaanse rockband SOiL bestaat twintig jaar en dat vieren ze in stijl: het nieuwe wapenfeit ‘Scream: The Essentials’ is een eerbetoon. Een eerbetoon aan hun carrière, de invloeden van mede artiesten en natuurlijk de fans.  “Gimme some lovin’ ” , voor het eerst te horen in 1980 in de film The Blues Brothers, wordt de nieuwe single. SOiL heeft hier een eigen draai aan gegeven en naar eigen zeggen is het de perfecte plaat om nu uit te brengen.

Begonnen in 1997 en hits gescoord zoals o.a.  ‘Halo’ , Unreal’, ‘The Lesser Man’ en ‘Redefine’; in 2017 kunnen ze een kers op de taart zetten met deze nieuwe release. Heel toepasselijk bevat ‘Scream: The Essentials’  twintig nummers.  De stem van Ryan McCombs is heel divers en dat is goed terug te horen; clean vocals met een ruw randje hier en daar. Buiten Ryan zijn er nog meerdere stemmen op de plaat te horen. Lindy Gabriel (GABRIEL AND THE APOCALYPSE) en Cristina Feliciano (OBLIVIOUS SIGNAL) leveren hun diensten, zelfs de toetsen zijn een keer door een gastartiest ingespeeld, niemand minder dan Jake LaCore (GABRIEL AND THE APOCALYPSE) laat samen met twee bovengenoemde dames zijn talent horen op “Gimme some lovin'”.

Nog een bijzondere bijdrage komt van wijlen Wayne Static (STATIC – X) in het nummer “Give it up”. Vanzelfsprekend een ander stemgeluid, maar hij past perfect bij de muziek van SOiL.

Scream: The Essentials‘ is een samenvatting van een twintig jarige carrière van deze mannen uit Amerika. Er zitten verrassende elementen in maar de herkenbare sound van de band voert toch wel de boventoon. Musthave voor alle fans, en voor iedereen die houdt van lekkere rock. Het album is vanaf 15 september 2017 te koop bij de betere platenzaak. Wil je ze nu buiten je cd speler ook live horen spelen? Dan heb je geluk, want ze touren in 2017 en 2018 door Europa. Op 27 oktober 2017 staan ze in Tivoli, Utrecht en op 4 november 2017 in Volt, Sittard. Je kunt ze ook nog treffen als vooract van Alien Ant Farm op 20 februari 2018 in Hedon, Zwolle.

Previous post

Review: Ruins of Elysium - Seeds of Chaos and Serenity

Next post

Review: Diablo Blvd. - Zero Hour

Irma

Irma

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.