Reviews

Review: Sticks & Rico – IZM

De #OpgezwolleTotNu tour heeft ons geen windeieren gelegd want na een succesvolle periode samen is het duo weer samen de studio ingedoken en is er gisteren het album IZM verschenen.

De samenwerking wordt na al die jaren weer opgepakt met Kubus op de beats. Een match made in heaven natuurlijk. Het Opgezwolle gevoel komt weer opborrelen wanneer “Sneakers Fris” ingezet wordt. Het duo weet tekstueel altijd wel uit te blinken al is het album wellicht niet voor iedereen. De hippe beats ontbreken namelijk maar het voelt en ademt old-skool wat vele van ons heel blij maken.

“Dit is Wat ik Weet” en “IZM & Fakkels” maken dat dan ook heel duidelijk met korte en krachtige termen waardoor de Zwolse hiphop weer doet laten stralen. IZM bevat veertien tracks die allen op hun plek lijken te vallen en geen overdone aan lijkt te komen. Hoe vaak je het album ook draait het verveelt geen enkele keer. Zoals hierboven al gemeld, het oude gevoel.

Kalm aan dus met “Nou En” en een van de bazenplaten op de langspeler “Uggelie” feat Freez. De beat van deze track is tijdloos.
Wanneer Sticks zijn tekst dropt is het heerlijk onder de Franse zon.
Freez is ook de enige extra stem op het album wat het ook lekker maakt dat er geen extra drukte ontstaat door vele naasten.

“Pinguïn” “Hoort Erbij” en “Je Denkt te Veel” laten de diversiteit van het trio horen waarbij ieder zijn plekje op eist met de ruimte hiervoor krijgt. Geen harde ongeplaatste beats maar alles op de juiste plek.
Terwijl het nummer “Fokkop” meer een skit lijkt is het een heerlijke tussenliggende track op het album voordat de titeltrack wordt ingezet. “IZM” is net zoals “We zijn hier niet” sterk in het geheel maar wanneer “Libi Do Basi” ingezet wordt is het een dikke knipoog naar Typhoon’s meesterwerk, zowel de tekst als de beat is ijzersterk.

Sticks en Rico gaan nog een keer hard met Freez op “Wat nog Meer” voordat het album wordt afgesloten met “Kakt In” een korte skit die het plezier van de het maken reflecteert.

De plaat is natuurlijk verkrijgbaar bij de betere platenzaak of gewoon lekker digitaal.

Previous post

Epica & Metropole Orchestra.... Start Voting Now!

Next post

SharQ Bite: Thy Art is Murder - Dear Desolation

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.