Reviews

Review: The Answer – Solas

11838559_1191911580834258_649284193033023199_o

Vorige week dropte The Answer hun nieuwste werk getiteld Solas. Het is even wennen maar de Ierse band brengt op alweer het zesde studio album een geheel vernieuwde sound. Het stapt over grenzen heen binnen genres en brengt alles tot een puik geheel in elf tracks.

Het licht is gezien door de band en met een bombastische en zeer goed gebalanceerde arrangementen komen ze na drie jaar met uit met dit nieuwste werk.

Vanaf volgende week start de Europese tour om dit geheel te ondersteunen en zullen zij naar Amsterdam, Utrecht en Vosselaar komen.

The Answer staat bekend om zijn rauwe en ruwe mix tussen hardrock en blues rock en die zul je ook zeker weer horen op deze plaat maar toch zijn er meer ingrediënten aan toegevoegd waardoor vanaf de eerste tonen er een “nieuwe” band voor je staat. “Solas” en “Beautiful World” open de plaat en klinken zo ver van elkaar af dat je soms twijfelt of het wel een en dezelfde band is die het speelt. Het zweverige in laatstgenoemde neemt je mee naar een mid 70’s gevoel. Een bijna poppy song volgt als het vrolijke drumspel klinkt in “Battle Cry”.

De roots van de band zijn nog het best hoorbaar in “In This Land” maar toch ontbreken de herkenbare klanken tot hier. “Thiefs of Light” is een prachtig rustig nummer waar samenzang de ruimte vult. Terug naar een rocksound met “Left me Standing” een goed uptempo nummer waar zanger Cormac zijn volle geluid kan laten horen.

Een van de sterkhouders op het album vind je aan het eind wanneer “Real Life Dreamers” weerklinkt. Het nummer wisselt sounds heerlijk af en kent eigenlijk alles wat de band op dit moment te bieden heeft, van sterke gitaarsolo’s, een goed ondersteunende drum en prachtige zang van de frontman. Als zij dit hadden laten zien op CityRock een aantal jaren terug was ik verkocht geweest, want als ze live net zo klinken als op de plaat gaat de band nog een groei doormaken.

14882200_10155331191621102_1697157183506541885_o

Previous post

Persbericht: ‘Secret Treasures’ is eerste single van nieuw Deleyaman album

Next post

Persbericht: TivoliVredenburg opent deuren tijdens De Langste Nachten

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.