Reviews

Review: The Meltdown – The Meltdown

Uit Melbourne Australië komt The Meltdown met hun self-titled langspeler.

De plaat kwam uit in April van dit jaar, acht man sterk hebben een pracht werk afgeleverd.
Soulfull, jazzy en een dosis blues waarbij vocalist Simon Burke wel echt een sterkhouder is van het geheel. Tien nummers, die telkens naar meer blijven smaken.
Ik luister dit na wat metal platen dus het is zeker een fijne wisseling van de wacht.

Dat deze topproductie geen dalen kent is het streven naar perfectie van ze. De mix tussen de instrumenten, iedereen heeft zijn eigen “shine” momentje. “Darkness Into Light” is de introductie waar eenieder even kan stralen. Door met “Crooked Country” en “Secret Life”, luisterliedjes waar er nog meer van op het album staan.

Lekker straks in Frankrijk als achtergrondmuziek tijdens het vallen van de avond, “Forever and Always”. Of zittend aan het strand, dit is echt wel een zomerplaat die elke soul en jazzliefhebber moet aanschaffen voordat ze op reis gaan!
Als singer-songwriter klanken vervolgen, de tekst is verhalend en alle puzzelstukjes vallen op hun plek in het nummer. Wat een prachtig nummer.

Weer beetje meer uptempo met “Don’t Hesitate” waar je lekker in kan meezingen of juist meer die groovy sound in “How Funny is Antoher Man’s Pain”. Backingvocalisten Chantal en Haily zorgen voor een extra touch aan het geheel iets dat het koperwerk ook al de hele plaat doet. Wat een fijne wisseling zo onderling.

Even een korte skip naar het laatste nummer want “Colours in the Sky” is zo dromerig dat het je bijna laat genieten van de zon die er momenteel niet is. Sluit je ogen en luister naar het nummer en het voelt alsof je in Australië bent.

The Meltdown laat met hun self-titled album horen dat ze klaar zijn voor de oversteek. Zowel naar Amerika als Europa zou weleens klaar kunnen zijn voor hun komst. Een plekje op North Sea Jazz in een klein zaaltje zou ze niet misstaan.

Steam het album nu op Apple Music

Previous post

SharQ Bite: Orden Ogan - Gunmen

Next post

Persbericht: Nieuw jazzfestival in Venlo: Autumn Leaves

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.