Reviews

Review: The Subs – Hologram

10171724_10152351085968126_484005567_nHet is eindelijk zover The Subs lanceerde dan eindelijk weer een album. Hologram is een fijne plaat met vele samenwerkingen. De dansact is vooral live goed en staat daar ook om bekend. Nu er dan eindelijk weer een album is mogen ze dat dan ook weer waar maken.

Het is alweer de derde cd van de Belgische/Britse band en is de opvlger van Decontrol uit 2011.
De opener gaat de plaat, Enter the Hologram(intro), slaat meteen aan waarna “Trapped” naadloos aansluit. De derde track is een samenwerking met niemand minder dan Selah Sue. “Live in A Dream” krijgt daardoor een lekker aparte dubstep achtige sound. Hiermee laten de djs maar weer zien dat ze alle grenzen van het dansgenre opzoeken.

“27” heeft een hoog hiphop gehalte en door de zwaardere bass wordt dit nog eens extra aangezet. Jay Brown en Danny Greene verzorgen het rapdeel van de track. Lekkere vibe straalt dit nummer uit.
Alweer nummer 5 van de 12 “concorde” feat Jean-Pierre Castaldi waar hij Frans zingt waardoor het een … Idee geeft.
Met “Fly” zijn we op de helft en ook dit nummer is feat Jay Brown. Een wat zweverige track volgt. Het hele album houdt zich niet aan de trance/dans regels waardoor het een leuk en apart album is.

Bij “Cling to Love” werkt bovenstaande ook weer mee. Maar is veel minder sterk op een of andere manier. Wellicht teveel single achtig.
“The Hand” volgt een de vervormde stem van Jay klinkt weer. Ze leven zich nu volledig uit op de vervormde en elektricsche klanken wat de track niet ten goede komt.

“Under my Skin” klinkt wat zwaarder en met een diepere bass een stuk aangenamer. Waar eerder op dit album niet op veilig werd gespeeld is dat nu wel. De weg van het gemak en repeat. Zonde want de band kan beter.
Danny Greene mag ook weer even meedoen op “The Bottle” en geeft meteen een betere sfeer. Hij is een goede rapper zo blijkt op dit album.

De titeltrack van het album “Hologram” is weer lekker vol electric en klinkt sterker dan welke track dan ook op het album. Ondanks de eenvoud een toptrack!
Met outro “Exit the Hologram” zijn we ten einde gekomen aan de plaat en een prima afsluiter van de plaat het is. Leuk te zien dat de plaat een echte intro en outro heeft. Dit maakt de plaat compleet.

10320930_10152439550213126_8659031332653678219_o

Previous post

Review: Signalfire - Mrs. Saturday Night

Next post

Review: Champagne Crash - Rubicon

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.