Reviews

Review: Trip to Dover – Fade into Gold

Fade into Gold is er dan eindelijk! Trip to Dover doet alles op hun gemak en zorgt ervoor dat als er eenmaal wat uitkomt het ook meteen het maximale is wat ze eruit kunnen halen. Zowel muzikaal als op energie vlak, alles moet wel kloppen voordat de nummers de wereld worden ingelaten. Zo mogen we eerst genieten van de “Prologue” voordat de eerste echte kennismaking begint. Het nummer “Boy” zal voor de liefhebbers geen onbekende zijn want deze track werd acht maanden geleden al losgelaten. Het nummer resulteerde in aardig wat media-aandacht maar helaas nog niet genoeg om Trip to Dover over de streep te trekken.

De fans, waaronder ikzelf, moesten nog even wachten maar komende vrijdag is het dan eindelijk zover! Fade Into Gold, bevat vijf nieuwe nummers, de Pro- en Epilogue even niet meegeteld noch de backstage versie van Boy.

“I’ll Be Juliet” vervolgt het geheel, het nummer kwam vorige week uit vergezeld door een prachtige videoclip. Merkbaar is dat Olga en Johannes elkaar feilloos aanvoelen. Ze weten goed wat ze willen en weten dit op de juiste manier over te brengen. Zo brengen ze de titeltrack en “The Birth of a Hero” met speels gemak over. De catchy tunes bereiken je brein en laten je al snel mee tappen en tikken op de maat van de beats. Waar sommige dance alt. Electro rockbands een ingewikkelde kant kiezen gaat het duo voor toegankelijke klanken maar wel met een fijne onderlaag waardoor het niet makkelijk klinkt.

“Only on the Other Side” sluit daar dan ook geheel op aan, Olga’s fijne stem over de elektronische tonen van Johannes. Een prima derde single van de plaat als je het mij vraagt, weet niet waarom maar het voelt aan als een op reis nummer.
De “Epilogue” mag wel het slotstuk zijn maar sluit de plaat niet af, die eer gaat naar een gestripte versie van “Boy”. Een heerlijk stuk waardoor ze eigenlijk binnenkort eens op Sofar Sounds (liefst Maastricht) zouden moeten staan! Dit past daar precies.

Het album is verkrijgbaar op de site van de band, de vinylplaat zal spoedig na geleverd worden deze heeft een kleine vertraging opgelopen. Wie Trip to Dover live wilt zien kan naar de release party in Popei te Eindhoven op 1 april.

Previous post

Persbericht: AVATARIUM - announce new album 'Hurricanes And Halos'

Next post

Persbericht: EXCLUSIEVE NEDERLANDSE ZOMERSHOW EPICA 11-6 IN BIBELOT DORDRECHT

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.