Reviews

Review: Unleash The Archers – Apex

De Canadese powermetal band ‘Unleash The Archers‘ heeft afgelopen week haar nieuwe wapenfeit gepresenteerd aan de wereld. “Apex” bevat tien ijzersterke tracks.  De zuivere stem van zangeres Brittney Hayes neemt je mee het verhaal in, terwijl de grunts van Grant Truesdell en Andrew Kinsley het hardere randje aanbrengen. Dit allemaal met een stevige muzikale ondersteuning.

Openingstrack ‘Awakening’ heeft een mysterieuze opening. Je waant je bijna in een film, totdat de drums en gitaren losbarsten. Het hele nummer zingt Brittney met een krachtige stem. Voor de afwisseling zijn er grunts te horen, maar wat het nummer vooral zo leuk maakt is het reffrein. Catchy, maar op een goede manier.

‘Cleanse The Bloodlines’ valt mij op door de aanwezigheid van stevige grunts. Vooral als Brittney daarna meteen begint te zingen, klinkt het aangenaam in mijn oren. Haar stem is erg divers, en is op het album te horen als krachtig, als hoog en als zacht. Die variatie maakt elk nummer een feestje om naar te luisteren.

Afsluiter van de plaat is titelsong ‘Apex’. Dit nummer begint heel teder, met de zuivere zangstem van Brittney. De drums en gitaren voeg zich al snel toe en dan is er een lekker ritme te horen. Het heeft niet voor niets de naam van het album gekregen dit nummer want het laat voor een laatste keer horen wat voor een goede muziek ‘Unleash The Archers’ maakt: vette gitaarsolo’s, zuivere vrouwenstem waar ook power in zit, grunts. Maar liefst acht minuten kun je genieten van deze afsluiter.

Met “Apex” brengt ‘Unleash The Archers’ weer een vette plaat uit. Alle nummers zijn herkenbaar maar toch anders. Aanrader voor liefhebbers van powermetal met een heavy randje. Je koopt deze te gekke plaat via de officiële website of via de online shop van Napalm Records.

Previous post

Persbericht: Hollandse avond in De Doolhof

Next post

Persbericht: My Baby keert terug naar Grenswerk

Irma

Irma

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.