Reviews

Review: Until Rain – Inure

Alweer het derde album dat erin knalt van de Griekse prog-metalband Until Rain, het draagt de titel “Inure”. Het duurde vier jaar voordat “Anthem to Creation” een vervolg kreeg. Met een kleine wisseling van de wacht is de band nu klaar voor de volgende stap. Cons Marg heeft de vocalen voor zich genomen op dit album en krijgt daarbij steun van backing vocaliste Donna Zed.

Voor een herintroductie staat “Progressus in Idem” als opener op de meer dan uur durende plaat. Het is zeer aangenaam en met een lekker diverse sound klinkt het lekker vol maar nooit over de top. “New World Fiction” kent hierin een wat meer uiterste maar door de fijne vocalen ligt het lekker in het gehoor.

Single van het geheel “Because Something Might Happen” tikt net niet de tien minuten aan en meteen de credits hiernaartoe want ze hebben geen compromis gemaakt voor de videoclip. Iets waaraan ik me eerder stoorde bij een andere band, heeft Until Rain gekozen om voor de volledige lengte een videoclip te schieten. En wat een prachtclip is het!

Dat het genre vele kanten kent en dat het niet altijd goed wordt uitgevoerd zullen velen van jullie wel weten, doch is dit een uitzondering lijkt het wel. “This Fear” en “A Tearful Farewell” liggen dicht bij elkaar en volgen elkaar fijn op. Daniel Cardoso (Anathema) nam de mix en mastering voor rekening en dat is dus zeer goed te horen aan de kwaliteit van het eindresultaat.

Donkere kanten kent het album natuurlijk ook en met een stevige laag weerklinkt “This Solitude” rond het midden van het album. Muzikaal steekt dit werkje er wel bovenuit met een stevige baslijn, heerlijk gitaarspel, de dubbele drums en synthesizer welke ook even zijn plek claimt in het geheel.

Titeltrack van het album, “Inure”, krijgt mar liefst dertienminuten de tijd om te groeien, het is alsof het nummer eerst moet ontwaken en bloeit daarna op en “beleefd” een volledig verhaal in deze tijd. Het is ook tevens het slotstuk van de plaat, al krijgen de fans nog een bonustrack voor de kiezen.

De langspeler is al sinds eind april verkrijgbaar maar is zeker een must have voor deze zomer!
Hij is natuurlijk verkrijgbaar bij de betere platenzaak of online te beluisteren via de bekende wegen.

Previous post

Review: Rising Insane - Nation

Next post

SCHRIJF JE IN VOOR NU OF NOOIT 2017!

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.