Reviews

Review: Vanderbuyst – At The Crack of Dawn

Tekst & Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

Vanderbuyst

vanderGooi je wilde haren maar los want de nieuwe Vanderbuyst is uit! Schreeuwende gitaren, stevige drums en fijne teksten staan voor je klaar op deze elftracker. De heren gaan meteen met de titeltrack van het album van start en wat oosterse sferische klanken in de achtergrond is het niet de sterkste opener ooit. Beetje mat zelfs, zeker als je hun live werk kent.

Roller-Coaster Ride klinkt heel erg ouderwets inde sound maar is daardoor overheerlijk. Lekker rauwe klanken komen je gehoor binnendringen en al gauw voel je je op je gemak. Raampje van je auto open en flink dat volume omhoog.
Dit zelfde 80s sound zit ook in de volgende track die de titel draagt Girl in Heat.

Fijne basklanken volgen, gitaren volgen en zo gaat alweer nummer vier van start. 22 Catch dreunt wat sterker in t gehoor. Vooral door t sterke bas werk. De rauwe grijze klank klinkt voort in In the Dead of the Night. Schimmige gedaantes op gure tijdstippen denk ik meteen aan, zou een toffe video kunnen zijn.

Lost in Discotheque volgt en zet de trend van schimmigheid door. Met scherpe gitaar stukjes en geweldige zanglijn maakt het een puike soundtrack voor een Quintin film.Vanderbuyst
Hevigere klanken komen van het volgende nummer “Walkin on Tightrope”. De sound van het eerdere werk van de heren komt nu toch wat meer naar voren en brengt scherpere kantjes met zich mee. De rauwe zang blijft zoals altijd maar dan sterker en met meer kracht in de stem.

Op dreef, kom maar met die snelheid, in het nummer Light my Dynamite begint hevig maar zwakt nog even wat af voordat er echt plankgas gegeven wordt. ” On and On ” volgt, even een rustig tussennummertje zo voor het einde. Niet hun sterkste nummer van het album.

Gelukkig klinkt Secret Dancer weer een stuk aangenamer en ondanks het gemis aan snelheid in het volledige album is het zeker niet slecht. Tekstueel zijn de heren een stuk sterker geworden en de diversiteit van de nummers en het geluid is flink vooruit gegaan. “Sweet Goodbye” sluit het album af en het is zeer typerend voor het album dat ook dit nummer rustig aan door kabbelt tot het einde. Een album zonder echte hoogtepunten, met goede tracks en sterk gitaarwerk. Live gaat het vast heviger klinken en daar horen de heren ook bekend om te staan.

Website
Facebook

Previous post

Review: Jett Rebel - Hits for Kids

Next post

Review: Trip to Dover – Kiss Fight Dance

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.