SharQ Bite

SharQ Bite: Airbourne – Breakin’ Outta Hell

Good Morning! Airbourne is back in action!

13466113_10153702303213870_6486847626903063000_nDrie jaar na de release van het zeer succesvolle “Black Dog Barking” is hier “Breakin’ Outta Hell”. De Australiërs zijn er klaar voor, in November 2014 werd namelijk al bekend dat de band bezig was met een opvolger maar het heeft even mogen duren en vandaag is hij dan hier onder de vlag van Spinefarm Records.

Het viertal weet vanaf de eerste track de bekende hardrock vibe weer neer te zetten. Met de titeltrack van het album wordt dan ook afgetrapt en zit de liefhebber vastgekluisterd aan de speakers. Dat dit echte stadiumrock is staat vast en daar komt het wel het beste tot zijn recht. Al zullen autospeakers wellicht ook prima voldoen als het zonnetje maar lekker schijnt en je lekker kunt cruisen op de snelweg. “Rivalry” en “Get Back Up” volgen daarna al snel ondanks dat de tracks niet heel kort zijn maar bijna alle de vier minuten aantikken.

Heel vernieuwd klinkt het geheel natuurlijk al lang niet meer, na “Running Wild” en “No Guts, No Glory” is de band vooral doorgegaan waar ze goed in zijn en dat is deze muziek maken. Het blijft zeker lekker klinken maar na die eerste drie nummers wijkt mijn interesse al snel af. “It’s Never Too Loud for Me” volgt namelijk en is boring as f*ck. Lekker uptempo blijft het geheel natuurlijk.

Er valt weinig over nieuws over de band, noch het album te zeggen Het is gewoon een piekfijne productie van begin tot eind en Airbourne doet wat er van hun verwacht wordt. Helaas zorgt dit niet voor een prikkelende nieuwe ervaring tijdens het beluisteren ervan en zullen de nummers vast veel beter live gaan scoren, zoals elke keer al het geval is bij deze band. De plaat is natuurlijk verkrijgbaar op Apple Music of te koop in de betere platenzaak.

Previous post

Persbericht: Flowers For A Lonely Soul presenteert nieuwe single ‘This Is Not Boring’

Next post

PERSBERICHT: Chris Eureka en Michael Raven naar Roepaen in Ottersum

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.