SharQ Bite

SharQ Bite: Alestorm – No Grave but the Sea

Look who’s back! Alestorm komt na drie jaar met het vervolg op de hit plaat “Sunset on the Golden Age” met de langspeler “No Grave But the Sea”. Een nieuwe bestorming van de zee met tien nieuwe tracks.

Heerlijk als je in de promo tekst dit leest: Or in Alestorm’s own words…Stupid songs about getting drunk and stealing treasure”.
Een betere beschrijving valt er dan natuurlijk ook niet meer te vinden voor het tiental. Dat de nummers allemaal vrolijkheid verschaffen en er eigenlijk flink bij gedronken moet worden is wel duidelijk. Titels als “Mexico”, “Fucked with an Anchor” en “Treasure Island” laten nog wel enige verbeeldings mogelijkheden over. De piraten voeren je mee op een wilde rit want de wateren zijn niet bepaald rustig. Wie klaar is voor deze rit kan mee op een van de sterkhouders “Alestorm”, het nummer heeft af en toe wat weg van Sabaton, de ruwheid die zij kunnen hanteren komt hierin terug maar dan wel met een goede slok op.

Dat de tijd voor bepaalde nummers wordt genomen kennen we inmiddels van de band, zo duren er drie tracks deze plaat langer dan vijf en een halve minuut waarvan de afsluiter “Treasure Island” echt alle kanten op vliegt in bijna acht minuten tijd. Gitaar rifjes worden naar je toe gegooid, stevige drums blazen je af en toe weg en hier en daar mag je nog even flink mee zingen of headbangen, een heerlijke afsluiter.

De plaat is later deze maand verkrijgbaar via de gebruikelijke kanalen en singles “Mexico” en “Alestorm” zijn al te beluisteren op de digitale kanalen.

Previous post

Review: Christopher Paul Stelling - Itinerant Arias

Next post

Promotions: Epica back to Belgium!

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.