SharQ Bite

SharQ Bite: At First – Dreams Inc.

Regelrecht in je gezicht, metal van eigen bodem! At First laat met hun EP Dream Inc. horen dat er nog hoop is voor de female fronted metal in Nederland. Wie de site een beetje volgt weet dat ik de afgelopen maanden de hoop al begon op te geven, waar het genre stervende is in ons eigen land en steeds meer de kant van metalcore wordt opgetrokken is de “standaard” sound een beetje in de vergetelheid geraakt. Zo staat vocaliste Jamie aan het roer van de band met een eigen sound en barst de band vol energie. Ik zag de band vorig jaar op een talentenstage tijdens Breda Barst en beviel me toen al wat ik hoorde maar met een goed afgewerkt product is deze plaat een goede start van 2017 voor ze.

Wie opzoek is naar iets nieuws kan beter even voorbijlopen, wie opzoek is naar iets goeds en herkenbaars zit aan het juiste adres. At First speelt vijf sterke songs in een klein halfuur er doorheen. “Going Nowhere” zorgt voor een lekker en aangename kennismaking, niks ingewikkeld maar een stevige sound vult het geheel goed in. Titeltrack “Dreams Inc” maakt de band er wat speciaals van, met een rauw en guur intro wordt je meegenomen in de donkere kamers van Dreams Inc. “Surrender” pakt hier dan ook goed op door waarna “Land of Ecstasy” moeiteloos volgt. Het nummer is muzikaal wel een sterkhouder op de plaat. Een mix tussen de bekende metal legendes vormen een basis waardoor het een dikke sound krijgt met een goede lyrics erbij en een energie die uit je speakers knalt.

Als afsluiter weerklinkt “Horizon”, de schemerige zone wordt bereikt en laat je een beetje in verwarring achter. At First laat horen dat er een nieuwe band aan de deur staat te kloppen om hoge ogen te gaan gooien, de eerste stap is gezet. Nu is het aan hen om door te pakken, shows te gaan spelen, zichzelf aan een (groter) publiek te tonen en iets te gaan doen waardoor de flow wordt opgepakt. Go for it!

Previous post

Persbericht: Eerste vijf namen voor Down By The River

Next post

SharQ Bite: The Silverfaces - EP II

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.