SharQ Bite

SharQ Bite: Audiotopsy – Natural Causes

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

audioOver twee dagen ligt de nieuwste plaat van Audiotopsy in de winkels. De plaat met o.a. (ex) Mudvayne bandleden Greg Tribbett en Matt McDonough, vocalist Billy Keeton en bassist Perry Stern. De stevige sound die vanaf het eerste moment klinkt is strakker dan we kende bij Mudvayne.

Harde klappen worden uitgedeeld op de drums als “All we Know”, de tweede track op de plaat, begint. De band is vooral heel erg luid maar met de gruizige stem van de frontman geeft het eindelijk weer eens een nieuwe sound aan de metalwereld, hij werd natuurlijk bekend met zijn oude band Skrape maar slaat hiermee een vernieuwde straat in.

Strakke baslijnen volgen je door het gehele album heen en weten je te pakken op onverwachte momenten.

De grunts in bijv “LYLAB” zijn schel maar raak, door de tweede stem erachter klinkt het compleet en erg goed verzorgd. Snelheid in nummers zoals “Burn the Sky” en “Distorted” zijn een gewenste afwisseling waar sommige nummers juist uit de rust goed opgebouwd worden. Maar ook deze nummers klinken geweldig.

Voor wie klaar is om eens wat nieuws te beluisteren is Audiotopsy’s Natural Causes een aanrader! De band is nieuw maar de leden kennen de klappen van de zweep. Het album is vanaf begin tot eind goed uitgewerkt en door de rake klappen op de drums en juiste moment van dikke basslijnen een sterk werk geworden.

Facebook

Previous post

Persbericht: Tijdschema Speedfest 21-11-2015

Next post

SharQ Bite: Trivium - Silence in the Snow

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.