SharQ Bite

SharQ Bite: Blind Ego – Liquid

14352085_10157574461820106_6354973241301817288_o

Geen idee wat mij naar deze plaat toe trok maar zodra ik de cover van de plaat zag wist ik dat hem wilde beluisteren. 21 oktober komt de plaat van Blind Ego pas uit maar gelukkig mocht ik hem al horen! Het soloproject van Karlheinz is toe aan het derde album met de titel Liquid. De gitarist laat direct in het eerste nummer al zijn kunde weerklinken door een prima solo te laten stralen. “A Place in the Sun” zet dan ook de toon voor de rest van het album. Verwacht een melodische, recht toe recht aan rockplaat met een vleugje metal.

Alleen kun je natuurlijk geen plaat zoals deze maken dus heeft de goede man zijn vrienden erbij geroepen waardoor de samenstelling meer lijkt op een all-star band dan een soloproject. Op diverse tracks zingen namen Erik Ez Blomkvist, Arno Menses en ook Aaron Brooks mag een nummer mee doen. De basgitaar wordt bespeeld door Sebastian Harnack, Ralf Schwager en Heiko Jung en achter de drums mag Michael Schwager plaatsnemen.

Door deze vele wisselingen klinkt het album soms wat verschillend maar daardoor ook wel weer extra prettig. Voor de nummers wordt de tijd genomen waardoor het voorkomt dat de speelduur soms over de acht minuten heen gaat. Het voelt niet heel lang maar toch speelt Kalle met slechts tien nummers een ruim uur vol. Echte uitschieters staan er op Liquid niet maar “Not Going Away”, “Hear my Voice Out There” en “Blackened” zijn zeker aanraders.

De plaat is vanaf 21 oktober verkrijgbaar bij de betere platenzaak of online op Apple Music.

Previous post

Persbericht: Black Oak met uniek kapel concert naar Roepaen

Next post

Persbericht: SUM 41 ANNOUNCE "DON'T CALL IT A SUM-BACK" WORLD TOUR

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.