SharQ Bite

SharQ Bite: BloYaTop – Fever

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

BlowYaTop ParkCityLive Heerlen 05-07-2014

BlowYaTop ParkCityLive Heerlen 05-07-2014

Gewoon lekkere Rock ’N Roll van Nederlandse bodem, dat is wat er te beluisteren valt op de nieuwe plaat van BloYaTop “Fever”. Elf lekkere knallende nummers van de drie heren, meer dan deze ingrediënten is er ook niet nodig om een top show neer te zetten live. Zo stonden ze vorige week nog te rocken in Poppodium Volt te Sittard om hun nieuwe plaat te presenteren.

Direct kickt de plaat lekker af met “Sing Me Chaos”. Een lekker uptempo nummer waar frontman ‘s Mr.e! met zijn rauwe stem de toon zet voor het album. “Hard To Say I’m Sorry Again” is een van de sterkere tracks op het album, mede door een hele fijne sound. Niet direct een van de grote meezingers maar toch. Wil je toch liever meezingen kan dat zeker op “Yeah Right”. Lekkere positieve vibe pakt je vast en laat je heerlijk mee swingen op de sound.

“Fever” is de titeltrack van het album en diept het geheel een beetje meer uit met onder andere een sterke gitaarsolo van Mark Ferguson. “Lucky Lucky” is juist even iets totaal anders, met een rustiger tempo en heel veel herhaling van titel is het geheel wat slapjes. Gelukkig gaat het richting het eind weer wat steviger er tegenaan en klinkt het weer zoals aan het begin van de plaat. “The Magic Word” als beste voorbeeld hiervoor. De track zit sterk in elkaar en had zomaar de afsluiter kunnen zijn, ware het niet dat “Blackwater Station” erna nog op de lijst staat. Een vertelling, een totaal andere track dan verwacht.

De plaat is vanaf 1 februari pas verkrijgbaar, dus het is nog heel even de kerstdagen doorkomen en uitbuiken in januari. Daar krijg je een platenbon, dan is dit een album waar je hem prima aan kan spenderen.

Previous post

Review: Rhapsody of Fire - Into the Legend

Next post

Live Review: Nightwish - Euro Tour 2015

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.