SharQ Bite

SharQ Bite: Brandon Flowers – The Desired Effect

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

brandon

Dan ben de je zanger van een van werelds beste bands en dan beslis je voor de tweede keer even solo te gaan. Iedereen smacht naar een opvolger van The Killers Battle Born uit 2012 maar hier is Brandon met zijn solo plaat The Desired Effect. Een plaat waar veel fans van de band toch niet heel treurig van kunnen gaan kijken. De openertrack is al heerlijk extreem en klinkt met de blazers en koortjes lekker vol. Een beetje aan Robbie Williams moet ik wel denken die ook het extremere opzoekt.

Flowers speelde dit weekend bij Graham Norton in een zeer bijzondere setting zijn single I Can Change. Het nummer lijkt niets op wat de overige tracks van het album maar laat wel zien dat hij solo ook de wereld aan kan. Gewoon doen, gewoon uitproberen zo klinkt het nummer “Still Want You” welke zo uit de jaren 80 (begin 90) had kunnen komen. Sterkste nummer is wellicht “Between Me and You” door de koren, de rust en de kracht in zijn stem is het een bijzondere track geworden.
Het album klinkt als een klassieker zonder nieuw jasje. Gewoon rauw en ruw opgenomen vol kwalitatief sterke liedjes. Niet doen wat je al kent maar doen wat je wilt. Brandon’s stem staat altijd centraal maar overzingt nooit de sound. De nummers zullen een feestje kunnen geven op de zomerfestivals waar het publiek uit volle borst kan meezingen. Het uitgeklede “The Way It’s Always been” is een meesterlijke afsluiter.

Website
Facebook
Sounds Venlo

Previous post

SharQ Bite: Broadside - Old Bones

Next post

SharQ Bite: Chunk! No, Captain Chunk! - Get Lost, Find Yourself

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.