SharQ Bite

SharQ Bite: Bullet for my Valentine

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

bullett1

De afgelopen jaren groeide deze band uit tot een vast gezicht in de metalwereld. Met nummers als “Cries in Vain” en “Waking the Demon” lieten ze een voetdruk achter in de muziekwereld. Nu presenteert de band hun nieuwste werk Venom, een elf track tellende langspeler.

Een hoogstaand stuk hoef je niet te verwachten maar heerlijke riffs, volle kracht vooruit en uptempo rocksongs vormen een steady basis. Een intro waarna “No Way Out” volgt zet de juiste toon. Een speedy “Army of Noise” sluit daar in hoog tempo op aan. Het nummer is zeker een uitblinker met veel meezing stukken, prima voor het festivalseizoen. De track “Worthless” zal juist beter in de clubs werken en voor de fans meer aansluiten bij de verwachting. De rust in de track geeft juist body aan de track. Matthew’s stem is door de jaren heen flink gegroeid, waar hij soms wat geforceerd klonk is hij nu juist zeer volwassen en zonder echte problemen wisselt hij snel in klanken. 

“Broken” & titeltrack “Venom” lijken twee tegenpolen maar beide zeer typerend voor de band. De sound die zij creëerde hebben ze volledig in controle en is zeer herkenbaar voor vele. Als afsluiter klinkt “Pariah”, een track om nog een keer volledig los te mogen gaan. Want dat is toch echt wat achter stuur gebeurd toen ik hem voor t eerst hoorde. Een prima plaat om de zomer uit te gaan. Beetje laat op de lanceringsagenda maar mooi op tijd voor de clubshows die gaan volgen. 

De plaat is natuurlijk verkrijgbaar via de betere platenzaak of iTunes Match.

Website
Facebook

Previous post

Festival: CityRock Leeuwarden 07/08/2015

Next post

SharQ Bite: Kadavar - Berlin

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.