SharQ Bite

SharQ Bite: Burning Point

Tekst door: Sharik “MCSharQ”
Thanks to: The Rock Online

BP_BP-C_1500x1500Afgelopen jaar trad Nitte Valo toe aan deze Finse metalband als nieuwe frontvrouwe. Met haar werd het dus tijd om schoon schip te maken en een nieuwe plaat te gaan opnemen, nu een jaar later, komt de self-titeld langspeler op de markt. Een plaat met elf nummers waarvan zes opnieuw opgenomen, nieuwe platen en een cover. Een prima line up voor een vernieuwde kennismaking met de band. 

De opener, een nieuwe track, “In the Shadows” kickt er meteen lekker in met een sterk gitaar geluid en vlakke drums. De scherpe kantjes die de band altijd al had maar nu met de power van Nitte. Iets dat ze uit haar Battle Beast tijd meegenomen heeft.  “Find Your Soul” gaat volle kracht vooruit en heeft een hoog meezing gehalte in het refrein. Niet direct iets storends maar wel een typerend iets voor het genre. Steviger klinkt “My Darkest Time”. Vooral donkerder en grauwer wat een groot verschil brengt met vrolijke ritmes in de oude tracks. 

“Queen of Fire” is de laatste nieuwe track welke beter is dan zijn voorgangers. Gitaar en melodie voelen als een ware “Doro” track. Al met al is het album een prima her kennismaking met de band, echter hoop ik dat ze snel een opvolger uitbrengen met volledig nieuw werk. Live gaan ze hopelijk wat leuke support tours doen zodat on the road gewerkt kan worden en wat elkaar kan versterken in ideeën en creativiteit. 

Website
Facebook

Previous post

SharQ Bite: Chunk! No, Captain Chunk! - Get Lost, Find Yourself

Next post

Review: PJ Bond - Where Were You?

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.