SharQ Bite

SharQ Bite: Cathubodua – Opus I: Dawn

Photo-Cathubodua-1

Binnenkort verschijnt Cathubodua’s Opus I: Dawn. De wat vragen jullie je af, een unieke mix van Epische Symfonische Metal. Het is de eerste EP van deze nog redelijk nieuwe band. De band werd wel op gericht in 2013 maar op een aantal kleine optredens na kwam er niet veel naar buiten. Nu is de EP Opus I: Dawn af, de mastering is gedaan door niemand minder dan Ferry Duijssens (The Gentle Storm). Klaar om de wereld in te trekken met hun verhalen over Romeinen, prinsen, tovenaars en andere fantasie vertellingen.

Wanneer de intro voorbij is opent “Scarecrow”, en de weg is meteen duidelijk. De folk druipt van de nummers af en door de goede balans tussen vocaliste Sara en de band is er nooit echt een heerser binnen dit geheel. Dit werkt ook nadelig want het klinkt hierdoor soms erg mat. Erg vernieuwd is het geheel niet en bepaalde solo’s klinken meer als een verplichting dan een toevoeging. De band herpakt zich op “Glorious Days” en met een stevig ritme weerklinkt het thema een stuk beter door.

Ook de afsluitende track “Imperium Solis” weet een beter beentje voor te zetten, want het geheel klinkt een stuk aangenamer dan de openingstracks. De middeleeuwse klanken worden goed gebruikt en het fantasie thema vloeit hier eenvoudig bij in.

De band heeft de afgelopen jaren kunnen werken aan dit en het is nu tijd om te groeien als een geheel. Dit gaat live zeker lukken en hopelijk mogen ze op de juiste festivals terecht komen. Opus I: Dawn is vanaf 21 juli verkrijgbaar.

Previous post

Persbericht: HAMMERFALL ANNOUNCE EUROPEAN TOUR DATES FOR EARLY 2017!

Next post

Review: Blink 182 - California

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.