SharQ Bite

SharQ Bite: Chaos Magic – Chaos Magic

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

CMWat gebeurt er als je twee metal grootheden bij elkaar brengt op het label Frontiers uit Italie. Een samensmelting op top niveau dat is het resultaat van de combinatie Caterina Nix en Timo Tolkki. Hieruit broeide Chaos Magic. Hun debuut plaat is typerend voor de female fronted metal. Geen riffje te weinig, geen uithaal inperfect.

Echte highlights kent de plaat niet maar dat hoeft ook niet als ze alle elf gewoon prima binnen de lijntjes zijn getekend. Met een beetje fantasie hoor je bands zoals Epica, Delain maar ook Nightwish voorbij komen. “One Drop of Blood” klinkt lekker uptempo en zou een prima single zijn. Lekker meezingen tijdens een show, ja z’n nummer is het. Terwijl “Seraphim” met blazers een stuk voller klinkt. Zo gaan de liedjes met gemak voorbij en is het een prima luisteralbum, benieuwd of ze dit live ook zo kunnen volhouden.

Het gebruik aan koren, gitaren en ensambles niks te kort. Ook de synthesizer doet aardig zijn best om gehoord te worden. Het doet me alles denke aan ElisaDay uit Rusland maar dan met een nog sterkere productie.

Wie dit genre een warm hart toedraagt zal deze langspeler op zijn verlanglijstje zetten.
De plaat is nu te koop op iTunes.

Previous post

Review: Joss Stone -  Water for your Soul

Next post

SharQ Bite: System Overthrow - System Overthrow

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.