SharQ Bite

SharQ Bite: Danko Jones – WIld Cat

Recht voor z’n raap, stevige jedoch Poppy Punk ROCK: dat is waar het bij Danko Jones om draait. De band rond zanger/gitarist Danko Jones werd in 1996 opgericht in Toronto in Canada en eenentwintig jaar (en zeven drummers) later komt de band met het achtste album: Wild Cat.

Danko Jones heeft over de jaren een erg herkenbare stijl en sound ontwikkeld en op dit, door Eric Ratz geproduceerde album, is dit weer verfijnd. Wild Cat biedt de luisteraar elf gevarieerde nummers, voornamelijk gezellige mid-tempo stampers afgewisseld met snellere tracks, maar altijd voorzien van een catchy refrein.

Tekstueel is het allemaal erg Rock ‘n Roll, zoals de kenners gewend zijn. Geen grote verrassing met titels als opener Gotta Rock, My Little Rock n Roll, Let’s Start Dancing, Do This Every Night (een hommage aan meer dan twee decennia rocken op diverse podia), She Likes It en Diamond Lady: het klinkt allemaal zoals de titels suggereren.

Wild Cat is een goed klinkende productie en muzikaal gezien zit het ook zeer degelijk in elkaar. Opvallend is dat Danko Jones, bassist John Calabrese en drummer (nr. 7) Rich Knox allen hun muzikale stempel kunnen zetten zonder de rest te overschaduwen.

Het album doet mij bij vlagen denken aan AC/DC en Thin Lizzy, maar ook de begin periode van ZZ Top en Van Halen zoals bijvoorbeeld op de titel track van het album. Voor een relatief nieuwe luisteraar onverwacht en zeker niet onplezierig. Uit de bio van de band blijkt dat dan ook geen toeval te zijn.

Wild Cat is vanaf 3 maart verkrijgbaar in de betere CD winkels. Op 18 maart is Danko Jones live te bewonderen in 013 in Tilburg en op 19 maart in de Melkweg in Amsterdam.

Previous post

Persbericht: Ambassadeurs van de Vrijheid 2017: Broederliefde, De Jeugd van Tegenwoordig en De Staat

Next post

Review: Chef' Special - Amigo

Edo

Edo

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.