SharQ Bite

SharQ Bite: De Kraaien – Goud

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

Foto’s van De Kraaien

kraaienNul platen, Een single en in 2012 ben je gewoon dé sensatie van het moment, dat zette De Kraaien neer eind 2012 met hun nummer “Ik vind je Lekker”. In 2013 volgde dat dit succes met “Pechvogel” en “Dat Gepijpzeik”. Zo tourde de band door heel ons land, stonden op vele festivals en de groep fans werd al snel groter. Toch duurde het tot vorige week dat er dan eindelijk een album volgde. “Goud” is waar de heren voor gaan.

Live snapte ze natuurlijk al hoe ze een feestje moesten bouwen en deze lijn wordt met gemak doorgetrokken naar de plaat. De elektronische klanken vliegen je om de oren en met hun openingstrack “Staat ‘ie Lekker Hard?!” luiden ze letterlijk de plaat in. Al moet ik zeggen dat “Broekie” ook niet een verkeerde start had gecreëerd. De sound van de twee track is namelijk meer zoals je de Kraaien kent van het podium. De Hagenezen kicken heerlijk door met hun zeer sterke tekstuele nummers, “Als je Pa….” of “Pony” laten de verbeelding voor zich spreken natuurlijk. Wat nog het meest opvalt is eigenlijk het ontbreken van de “oude” hits, een zeer sterke keuze aangezien deze al behoorlijk gedateerd zijn. Tijd om nieuwe hits te maken en dit lukt zeker met dit album.

Afsluiter is de geweldige nieuwe single met niemand minder dan Jack Parow. Twee geweldige live acts bij elkaar en je krijgt een hoop “Kattenkwaad”, live stonden ze samen in ‘t Paard van Troje in Den Haag en gaan dit nog eens dunnetjes overdoen op Paaspop. Een grote gekkenhuis gaat dit zeker worden, een must see!

De plaat “Goud” is vanaf nu verkrijgbaar bij de betere platenzaak.

Previous post

Review: A Balladeer - A Wolf at the Door

Next post

Live Review: Symphony X - 013 Tilburg 20/03/2016

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.