SharQ Bite

SharQ Bite: Delain – Lunar Prelude

Tekst door: Irma Ploeger

650_Delain_CMYKHet gaat goed met de Nederlandse metalband Delain. Momenteel nemen ze samen met een heleboel andere metal bands deel aan 70000 Tons of Metal, maar recentelijk hebben ze ook een geweldig optreden gegeven in de Patronaat in Haarlem, onder de naam ‘Suckerpunch’. Deze uitverkochte show stond in het teken van het af sluiten van de huidige tour rondom het laatste album ‘The Human Contradiction’, en het begin van iets nieuws. Dit is inmiddels een welbekende traditie geworden, zoals ook Charlotte Wessels beaamde die avond.

Het nieuwe hebben wij al mogen horen, namelijk de nummers “Suckerpunch” en “Turn The Lights Out”. Live klonken ze al fantastisch, maar thuis uit je eigen speakers is het net zo aangenaam om te horen.  Ook het derde nummer van de plaat, “Don’t Let Go”, hebben de fans op 29 januari j.l. live kunnen horen. ‘Lunar Prelude’ heeft meer in petto dan nieuwe nummers, er staan namelijk ook live versies op van hits als “Stardust”, “Lullaby”, “Here Come The Vultures” en “Army Of Dolls”.  Door de live tracks voelt het alsof je bij een concert van ze bent. Bijzonder mooie afsluiter is “Suckerpunch Orchestra”. Een rustgevend nummer, waarna je natuurlijk weer op repeat drukt om het album nog een keer te horen!

Delain is bezig met een nieuwe plaat, tot die tijd kunnen de fans prima uit de voeten met ‘Lunar Prelude’. Op 19 februari is hij te koop, maar het is nu al mogelijk een pre-order te plaatsen op de Napalm Records shop.

 

Previous post

Review: Jett Rebel - Truck

Next post

SharQ Bite: John Canoe - Actorboy

Irma

Irma

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.