SharQ Bite

SharQ Bite: Diablo – Silver Horizon

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

Diablo-SilverHorizon12cmX12cmVan jonge honden uit Parijs naar een band die al even wat langer mee draait uit Finland. Een viertal welke de naam Diablo draagt. Niet te verwarren met de belgen Diablo Blvd. Dit klinkt nog een slagje harder namelijk. Op 30 oktober komt hun alweer zesde plaat uit, het heeft even geduurd want Icaros kwam uit in 2008. Maar ach dat mag de pret niet drukken natuurlijk. Tien nieuwe nummers, die elkaar heel snel opvolgen op de langspeler.

Niet dat de nummers kort duren, in tegenstelling want ze tikken bijna allen de vijf minuten of langer aan, maar de snelheid die in alle nummers zit laat de tijd voorbij vliegen. Met een dikke vijftig minuten zeker een plaat om even te gaan beluisteren. Nummers zoals “The Serpent Holder” en “Illuminati” springen er wel uit doordat ze georganiseerder klinken en daardoor wellicht makkelijker te behappen zijn. Dit in tegenstelling tot het erg drukke “Into the Void” en titeltrack “Silver Horizon” welke beide een zeer hoog tempo aanhouden zonder echt indruk te maken.

Beetje zonde dat het album erg op en neer deinst en eigenlijk geen echte grip op me kan pakken. De vocalist Rainer Nygård klinkt wel erg steady en met zijn krachtige stem laat hij wel zien dat hij weet hoe de luisteraar in te pakken, alleen vergeet hij (en de band) dit af en toe te doen. Silver Horizon ligt vanaf eind deze maand in de schappen, erg benieuwd hoe deze plaat het zal gaan doen bij de mensen die nog geen fan waren.

Previous post

Review: Draconian - Sovran

Next post

Review: DazzledSticks -DazzledSticks

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.