SharQ Bite

SharQ Bite: Don Broco – Technology

Drie jaar na de release van Automatic volgt de nieuwe plaat Technology begin volgende maand. De postrockers van Don Broco brengen onder het Sharptone Records label het vervolg uit van de toch wel zeer succesvolle tweede plaat. En deze plaat gaat mee in die kwaliteit want met veertien sterke tracks luistert de plaat heerlijk weg.

Wie klaar is voor een stevig potje rock kan de borst natmaken hoor want vanaf de eerste track gaat het meteen de juiste kant op. De titeltrack start meteen met een flinke dosis gitaren en die je niet meer loslaten. Met een catchy sausje erover zorgt het geheel dat het lekker voort vloeit. Rob’s stem zou rechtstreeks uit de 90’s grunge tijd kunnen komen maar met de huidige sound erbij matcht het heerlijk. Funky sounds overvallen je in “Stay Ignorant” met een heerlijke baslijn wordt je ingepakt. De single laat een vernieuwende sound horen in het begin maar wordt dan overgenomen door de stevige rock klanken.

Single “Come Out to LA” levert naast een zeer fijne track ook een geweldige videoclip op. Met veel humor zet de band zichzelf neer en die knipoog helpt om de toch wel stevige refrein mee te pakken. Het klinkt soms als Fleddy Melculy maar eigenlijk ook richting de 90’s sound. Die mix is aanstekelijk!

Dit weerklinkt ook in tracks zoals “Pretty” en “Tightrope” en dan ben je pas op de helft van de plaat. Wie is er klaar voor meer want meer volgt! Een van de hits op de plaat gaat zeker “Everybody” zijn die door de percussie werk niet meer uit je hoofd wilt vertrekken na afloop.
De electro insteek die weerklinkt op de achtergrond is in bijvoorbeeld “Greatness” dan ook weer gewoon precies goed.

De balans op het album met echte rock tracks zoals “Got to be You” en “Something to Drink”
Zorgt ervoor dat je mee gaat in de stijl en snel accepteert dat de band dingen uit probeert in de sound. Een eigentijdse invulling in het geheel en dat credit te band, op zoek naar de mix.

Technology is een must have voor iedere rockliefhebber komende maand. En alleen al vanwege hun creativiteit zou je het een kans moeten geven.

Previous post

Review: Metaprism - Catalyst to Awakening

Next post

Persbericht: 30 jaar Scratch Muziekdagen Leiden!

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.