SharQ Bite

SharQ Bite: Dyscordia – Words in Ruin

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

dysWie bij het horen van de band naam Dyscordia denkt dat er snoeiharde metal muziek te wachten staat komt een beetje bedrogen uit, gelukkig maar voor mij want deze band is namelijk daardoor zeer aangenaam om naar te luisteren. 

Na de intro wordt er ingezet met Harlequin’s Grief, een prima nummer om de plaat mee van start te gaan. Het geheel klinkt erg melodieus en door de zuivere stem van frontman Piet slaat de muziek lekker aan. Het gitaarwerk door Guy, Martijn en Stefan staan als een huis en de riffs klinken sterk. Dit kan overigens ook gezegd worden over beide Wouter’s, Bass & Drums. 

Het is al de tweede langspeler van de Belgen en het werk wordt voortgezet met Bail me Out. De track is lekker uptempo en wordt op geen moment echt overdreven luid of te snel, iets dat over de gehele plaat eigenlijk niet gebeurd. Het album kent slechts enkele songs die onder de drie minuten duiken maar de meeste worden sterk uitgewerkt in tijdsduur van vijf tot zes en zelfs een keer bijna acht minuten. Reveries & A Perfect Day sluiten goed aan bik de snelheid van hun voorganger en eigenlijk zetten zij het moment in dat de band hun nummers interessanter maakt. 

Met Never Will, maar zeker ook met The Masquerade, klinkt het geheel meer bombastisch en steviger gegrond. Hierin maakt de band hun onderscheid duidelijk. Met gelikte sounds wordt een opbouw gemaakt naar afsluiter Words of Fortune, het langste nummer van de plaat, is zeer goed uitgewerkt en vat het geheel goed samen. Als bonus krijg je My Land, een Sonata Arctica cover. 

De plaat komt 5 maar uit onder Road Mark Productions/Suburban. Zeker een aanrader!

Previous post

Review: Xandria/Serenity/Jaded Star - Biebob Vosselaar (BE) 21-02-2015

Next post

SharQ Bite: From Ashes to New - Day One

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.