SharQ Bite

SharQ Bite: Eden’s Curse – Cardinal

13528910_10155164890393306_3813287601112393070_n

Eden’s Curse uit Glasgow komen met alweer hun vijfde studio album en draagt de titel “Cardinal”. De stevige hardrock met vleugje symfonische en heavy metal invloeden is geen baanbrekende plaat maar wel lekker voor een keertje.

Opener “Prophets of Doom” klinkt nog een beetje stoffig en dof maar wanneer “The Great Pretender” ingezet wordt draagt frontman Nikola pas echt het geheel en daardoor zijn de soms wat wilde klanken achter hem overbodig. Dit is goed hoorbaar als “Messiah Complex” weerklinkt. Heel veel toeters en bellen zijn er vanaf het eerste moment hoorbaar waardoor er een kakofonie ontstaat en dat eigenlijk wel overbodig is om de track goed te laten klinken. 

“Kingdom of Solitude” begint weergaloos door een straffe bass solo. Waarna de gitaren er sterk bij aansluiten en de frontman weer minder uithalende stem erbij zet. Dit plaatje klinkt goed in het gehoor en is daardoor zeker een van de sterkhouders op de plaat. Liv Kristine (ex-Leaves Eyes) mag ook even een toontje meezingen. Zoals de meesten weten ben ik geen fan van haar maar in deze track past haar zachte stem prima. 

Al met al zoals hierboven al omschreven is “Cardinale” niet heel boeiend te noemen maar staan er zeker wel fijne tracks op. Vanaf morgen is hij beluisterbaar op Apple Music en verkrijgbaar bij de betere platenzaak. 

Previous post

Persbericht: Flowers For A Lonely Soul wil luisteraar blij maken met nieuw album

Next post

Review: Sonic Syndicate - Confessions

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.